Proosten maar! De Queen komt met eigen Prosecco

Proostend het nieuwe jaar in!

Lees ook

Lallend zul je een royal nooit door de kroeg zien slingeren, zeker Her Royal Highness The Queen niet, maar een aperitiefje op z’n tijd kan door de beugel. Sterker nog, Queen Elizabeth heeft zelfs een eigen proseccomerk op de markt gebracht.


Eigen prosecco

Koningin Elizabeth houdt het zeker niet altijd bij eindeloze kopjes thee. Een alcoholisch drankje gaat er zo nu en dan ook wel in. En de Queen gaat tijdens dergelijke gelegenheden voor iets specialers dan een glaasje wijn, pintje bier of een jonge jenever. Net voor de feestdagen heeft Hare Majesteit namelijk haar eigen prosecco uitgebracht. Deze prosecco komt in kleine miniflesjes, die op landgoed Sandringham House worden verkocht.

Speciale gelegenheden

De Prosecco krijgt dan ook de toepasselijke naam Sandringham Prosecco. De flesjes bevatten zo’n 200ml en kosten 15 pond per stuk (17,79 euro). Laat je niet misleiden door de naam: de prosecco wordt gewoon in Italië gemaakt. Hoe dol Elizabeth zelf ook is op het drankje, van de dokter mag ze alleen nog maar drinken tijdens speciale gelegenheden. De vorstin zal ongetwijfeld een glaasje van haar eigen prosecco hebben genuttigd tijdens de feestdagen. Of misschien is ze wel voor een glaasje van haar eigen bier gegaan.

Prosecco is namelijk niet het eerste alcoholische drankje dat de Queen heeft uitgebracht. Onlangs kwam ze ook al met haar eigen bier, dat gemaakt is van planten en gerst afkomstig van haar landgoed. Als Elizabeth een goede kans voor een side hustle ziet, grijpt ze hem aan!


Bron: Het Nieuwsblad | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook