22 jaar: zo ziet de dochter van Jan Peter Balkenende eruit

Een echte dame!

Het is al een tijdje geleden sinds Jan Peter Balkenende de minister-president van ons land was. De politicus diende van 2002 tot en met 2010 maar liefst acht jaar als premier en werd in die jaren vaak samen met zijn dochter Amelie gespot. Amelie is met haar 22 jaar inmiddels een volwassen vrouw en een prachtige dame geworden!

Studente

Amelie was slechts drie jaar oud toen haar vader premier van Nederland werd. Inmiddels is de dochter van Jan Peter Balkenende 22 jaar oud en ziet ze er vanzelfsprekend heel anders uit dan toen ze regelmatig met haar vader in de spotlights verscheen. Op social media deelt Amelie regelmatig mooie kiekjes van zichzelf. Zo weten we onder andere dat ze studeert aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, dat ze van paarden houdt en dat ze regelmatig op reis gaat.

Andere achternaam

Overigens heet Amelie geen Balkenende van haar achternaam, maar Hoogendijk, naar haar moeder Bianca Hoogendijk. Haar moeder was de eerste vrouw van een premier die ervoor koos om haar eigen achternaam te behouden en dus niet die van haar man overnam. In 2018 werd bekend dat Amelie haar achternaam had veranderd in die van haar moeder. Ze wilde namelijk niet langer alleen bekendstaan als ‘de dochter van’. Benieuwd hoe Amelie er nu uitziet? Kijk mee.

Carrière Balkenende

En hoe gaat het eigenlijk met Jan Peter Balkenende zelf? Sinds hij geen minister-president meer is, horen we nog maar weinig van de politicus. Alleen over zijn loopbaan krijgen we zo nu en dan wat mee. Sinds 2010 is hij hoogleraar Governance, Institutions and Internationalisation aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waar zijn dochter dus ook geen onbekende is. In 2011 ging hij aan de slag bij accountancy- en adviesbureau Ernst & Young (EY), waar hij extern adviseur is op het gebied van duurzaamheid. Ook is hij adviseur bij Hague Corporate Affairs, waar hij opdrachtgevers adviseert over strategische keuzes die voortvloeien uit Europese en geopolitieke ontwikkelingen. Kortom, met pensioen is hij nog lang niet!

Bron: Grazia | Beeld: Brunopress, Facebook

Laatste nieuws