Diana’s stemcoach over film Spencer: ‘Ongemakkelijk om te kijken’

Actrice Kristen Stewart oefende wekenlang op haar Diana-accent. Tevergeefs, volgens de voormalige stemcoach van de prinses.

De Amerikaanse actrice Kristen Stewart werkte maandenlang aan haar accent voor haar rol als prinses Diana in de film Spencer. Maar of het resultaat er ook mag zijn? Diana’s voormalige stemcoach is not impressed.

Bandjes luisteren

Voor haar rol als prinses Diana luisterde Kristen maandenlang naar opnames van de stem van de échte Diana om het accent van de prinses perfect te kunnen nabootsen. “Ik denk dat ik alles heb geluisterd wat er is aan videos en interviews. Ik heb alles gekeken wat je maar kunt horen of zien. Ik val er zelfs mee in slaap.”

“Het accent is enorm intimiderend want mensen kennen die stem, en hij is zo uitzonderlijk en bijzonder. Ik oefen en heb al een dialectcoach”, vertelde de actrice tijdens de voorbereiding van haar rol aan InStyle. Inmiddels is Spencer te zien geweest op het witte doek, ook door degenen die prinses Diana echt hebben gekend. Volgens Lady Di’s eigen stemcoach Stewart Pearce heeft al het harde werk van Kristen niet bepaald zijn vruchten afgeworpen.

‘Ongemakkelijk’

Stewart Pearce werkte twee jaar samen met prinses Diana als stem- en presentatiecoach. Hij zorgde ervoor dat ze haar stem en houding helemaal onder controle had wanneer ze in het openbaar moest verschijnen. Dat deed ze met een ‘elegantie’ die Kristen Stewart in de film volgens hem miste.

“Ik vond het ongemakkelijk om te kijken. Het ritme van Kristen was erg staccato en erg hees”, vertelt de stemcoach aan Daily Express. “Het leek alsof veel acteurs waren aangemoedigd om samenzweerderig te spreken. Ze gebruikten halve stemmen en bewogen zo snel dat het vaak moeilijk was om te horen wat er precies gebeurde.”

Het zou de stemcoach zelfs niet verbazen als kijkers afhaken door de manier waarop prinses Diana in de film wordt neergezet (sorry, Kristen!).

“Als acteurs geen interesse tonen in de mensen die zij spelen, dan geven ze dat door aan het publiek. Het publiek pikt die subtiliteit misschien niet op, maar ze zetten wel de film uit of verlaten de bioscoop omdat ze er niet door in verroering raken.”

Kippenvel

Een bekende van Diana die wél onder de indruk was van Kristen Stewarts spel, was de voormalig chefkok van de prinses, Darren McGrady. De film gaf hem ‘kippenvel’. “Een paar minuten lang was ik echt terug in de tijd, ik kon me echt voorstellen dat het prinses Diana was die ‘Hello, Darren‘ zei.” Is al dat bandjes luisteren toch niet voor niets geweest.

Bron: Marie Claire UK, InStyle Hello! Magazine, | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws