Zó blijft Kate Middleton gezond en in shape

Over goede voornemens gesproken!

Lees ook

Fit het nieuwe jaar in? We kijken de kunst af bij Kate Middleton. Dat het ons ontbreekt aan een privétennisbaan, personal trainer en goede genen mag de pret niet drukken.

Tijdens haar werkbezoeken mag hertogin Kate graag haar sportieve kant laten zien, maar ook wanneer ze vrij is blijft ze graag in beweging. Wat de hertogin het liefst doet om in vorm te blijven? We delen haar royal fitnessinspiratie, voor zolang die goede voornemens duren.

Sporten

Haar liefde voor atletiek heeft hertogin Kate met de paplepel ingegoten gekregen. Als kind deed ze al veel aan sport, en tijdens royal visits aarzelt ze niet om een sprintje te trekken of een balletje te slaan. En dan het liefst een wedstrijdje tegen prins William, want je krijgt Kate vooral in beweging als er wat te winnen valt. Zo gaat ze graag naar de sportschool, of het nou haar eigen sportruimte in Kensington Palace of de luxe Harbour Club gym in Chelsea is, het maakt Kate niet uit.

“Kate neemt haar fitte verschijning buitengewoon serieus. De hertogin is naar verluidt ook een fan van CrossFit en yoga, maakt de meeste dagen tijd om te gaan hardlopen, houdt van fietsen, en doet de meeste van haar trainingen zonder personal trainer”, vertelde een bekende van de hertogin aan Daily Mail. Er is dus hoop!

Tennissen

Naast haar sessies in de sportschool slaat Kate dus ook regelmatig een balletje op de tennisbaan van haar buitenhuis Anmer Hall. Ook wil Kate de kinderen meegeven hoe belangrijk sport en beweging voor haar is. Een koninklijke insider zei daarover: “Zodra hun huiswerk klaar is, genieten zowel George als Charlotte van tennislessen op hun eigen baan. Kate speelt bijna dagelijks met de kinderen en ze vinden hun oefensessies met haar leuk.”

Net als de Cambridge-kinderen het voorbeeld van de fitte hertogin volgen? Dat kan ook zonder de luxe van een eigen zwembad of tennisbaan. Ga voor een lange wandeling, pak het hardlopen (weer) op en train de buikspieren door steeds een beetje langer in de plankhouding te blijven. Volgens The Daily Mail houdt Kate ‘m 45 seconden lang vol, maar waar ze deze specifieke informatie precies vandaan hebben…In ieder geval geeft het een aanknopingspunt, mocht je net zo competitief ingesteld zijn als Kate zelf.

Kate Middleton
Beeld: Brunopress

Voeding

Hou je het toch liever bij een gezond dieet? Ook daar is Kate een pro in. Zo zou ze als geen ander weten hoe je de beste smoothies maakt. “Ze drinkt ’s ochtends en ’s middags smoothies met spirulina, boerenkool, matcha (een fijngemalen groene theepoeder), spinazie, romaine, koriander en bosbessen,” gaf een andere insider prijs.

Overigens zijn smoothies niet het enige wat Kate graag maakt om gezond te eten. Zo zou ze zelf regelmatig in de keuken van het paleis staan om haar favoriete recepten te bereiden, zoals gebraden kip (waarvan William groot liefhebber van is). Aha!

Bron: Cosmopolitan UK | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook