Beauty and the brains: deze royal is verkozen tot slimste van de Windsors

Wie had dat gedacht!

De Windsors zijn langs de lat gelegd: welk van de koninklijke familieleden zijn knappe koppen, en welke royals haalden hun diploma met hakken over de sloot?

En de slimste is…

Niemand minder dan Meghan Markle mag zichzelf dit jaar de meest intelligente royal noemen, volgens een studie van Oxford Royale. Het bedrijf vergelijkt ieder jaar de achtergronden van leden van de Britse koninklijke familie met elkaar om zo tot een top 10 slimste royals te komen. Stip op nummer één dit jaar staat dus Meghan. Hoe dat zit?

Cijferlijst erbij

De voormalig actrice heeft gestudeerd aan the Northwestern University in Evanston, Illinois, die op nummer 30 staat in een ranglijst met 1.300 onderwijsinstellingen. In 2003 studeerde Meghan af en behaalde ze twee diploma’s: theater en internationale betrekkingen. Geen gekke keuze voor iemand die een toekomst als actrice én hertogin tegemoet ging.

“Het leven als royal is niet altijd een gemakkelijke baan en houdt bovendien veel in. Van omgaan met uitgebreide controle tot leven in de publieke schijnwerpers. Meghan Markles academische sterke punten hebben haar perfect uitgerust voor deze rol,” vertelde een woordvoerder van Oxford Royale aan Daily Express. “Hoewel de hertog en hertogin van Sussex hun rol als werkende royals hebben neergelegd, hebben ze de belangstelling en aandacht van de wereld weten te krijgen”, vervolgt de woordvoerder. “En Meghans wens om haar platform te gebruiken om het bewustzijn over ernstige wereldkwesties te vergroten, weerspiegelt haar intelligentie, analytische geest en educatieve stamboom”.

Prins Harry

Grote afwezige in de top tien slimste Britse royals is Meghans echtgenoot, prins Harry. Oxford Royale plaatste hem simpelweg niet op de lijst omdat hij niet naar de universiteit is gegaan.

Kate staat op nummer twee en William op nummer drie. Beide studeerden aan de Schotste universiteit St. Andrews. De hertogin van Cambridge staat net een plekje hoger dan haar man, omdat ze het er tijdens haar eindexamens beter vanaf bracht. Prinses Eugenie staat op nummer vier, Peter Philips op nummer vijf en Zara Tindall op nummer zes. Prinses Anne, de enige dochter van de Queen, haalt het ook tot de top tien, net als prinses Beatrice en Camilla Parker Bowles.

Bron: Marie Claire UK | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws