Love it: De Queen speurt naar foutjes in Downton Abbey

De favoriete serie van Queen Elizabeth is precies wat je verwacht.

Lees ook

Queen Elizabeth houdt net als wij van een goede film of serie op zijn tijd. Sterker nog, Her Majesty heeft zelfs een favoriete serie. En laat dat nou net een serie zijn die uitstekend bij het koninklijke leven van de Queen lijkt te passen.

Downton Abbey

Elizabeth is namelijk dol op de serie Downton Abbey. Volgens de Daily Telegraph keek de koningin iedere zondagavond naar de populaire serie, toen deze nog op de buis werd uitgezonden. De bron onthulde dat Elizabeth “zou wijzen op dingen die ze verkeerd hebben, deels omdat ze bekend is met Highclere Castle, het landgoed waar de serie wordt gefilmd.” En er is natuurlijk niemand die meer weet over de Britse adel-etiquette of het runnen van een groot landgoed dan de Queen.

Naast Downton Abbey liet Elizabeth eerder haar liefde voor de James Bond-films al doorschemeren en zou ze ook fan zijn van andere Britse shows zoals The X-Factor. En hoewel de Queen dit zelf niet heeft bevestigd, zijn er ook geruchten dat ze graag naar The Crown kijkt.

The Crown

Vanessa Kirby (die prinses Margaret speelde in seizoenen één en twee) was te gast in een aflevering van The Graham Norton Show en onthulde daar dat een van de kleinkinderen van de koningin verklapte dat haar oma de Netflix-serie wel eens kijkt. “Een vriend van mij was op een feestje waar hij niemand kende, dus ging hij naar een groep toe die over de show aan het praten waren,” legde Kirby uit. “Een van de vrouwen zei: ‘Mijn oma vindt het wel wat.’ Het bleek dat het een van de prinsessen was, de kleindochter van de koningin. Het is nogal een betrouwbare bron, dus ik weet zeker dat ze een fan is!”

Acteerdebuut

Overigens is het niet zo gek dat de Queen ook van de Bond-films houdt. Ze speelde immers zelf in een van de films, weet je nog? Een mini James Bond-film weliswaar, geregisseerd door Danny Boyle voor de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Londen. Ze was in Buckingham Palace te zien, aan de zijde van acteur Daniel Craig, waarna een body double met een parachute het Olympisch Stadion binnenkwam en Hare Majesteit op de tribune te zien was.

Bron: Purewow | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook