Prinses Ariane: de stille dromer van de Oranjes

Ze blijft altijd een beetje mysterieus, de jongste dochter van Willem-Alexander en Máxima, maar toch hebben we het afgelopen jaar een hoop over Ariane geleerd.

Lees ook

Prinses Ariane staat altijd wat meer op de achtergrond dan haar twee oudere zussen, maar het afgelopen jaar hebben we de ‘ondoorgrondelijke Oranje’ toch iets beter leren kennen door de woorden van Máxima, Amalia en die van haarzelf.

In de woorden van Máxima

Van prinsessen Amalia en Alexia hebben veel mensen een goed beeld, maar hun jongere zusje is altijd iets geheimzinniger geweest. Al komen we langzaam maar zeker iets meer te weten over de 14-jarige prinses.

Zo vertelde koningin Máxima in haar verjaardagsinterview over haar talentvolle dochter. “Ze doet het heel goed op school, is ongelooflijk lief, etherisch, heel vrouwelijk maar tegelijkertijd heel krachtig. Ze heeft ongelooflijk veel talenten.”

Beeld: BrunoPress

Na de zomervakantie van 2021 vlogen er twee prinsessen uit: Amalia vanwege haar tussenjaar, Alexia om naar een Britse kostschool te gaan. Dat betekende ook een grote verandering voor prinses Ariane, lichtte koningin Máxima toe tijdens een interview in de zomer. “Zij blijft hier alleen en krijgt heel veel aandacht. Misschien wel te veel aandacht, dat is altijd de vraag, daar zullen we voor waken. Maar ik denk dat het ook bijzonder is. Het brengt toch een andere dynamiek in het gezin. Misschien komt er een andere Ariane naar voren dan als ze met allebei haar zussen is. Ik denk dat veel mensen dat wel zullen herkennen. We zullen zien.”

In de woorden van Amalia

In het boekje dat Claudia de Breij over prinses Amalia schreef, wordt Ariane kort genoemd. “Ariane is een beetje een dromer”, vertelt de kroonprinses over haar jongste zus. Iets dat goed aansluit bij het ‘etherische’ dat Máxima al even noemde. Maar wat het precies betekent? Dat er volop wierook wordt gebrand in Paleis Huis ten Bosch? Dat ze een spirituele royal als de Noorse prinses Märtha Louise is? Dat laten de Oranjes in het midden.

Beeld: BrunoPress

Interviewtje

Tijdens Koningsdag 2021 werd prinses Ariane zelf ook eventjes aan de tand gevoeld: Hoe is het voor haar om steeds meer van zichzelf te laten zien? “Ja, prima”, lachte de prinses. “Ik doe mee en ik vind het ook heel interessant om verschillende regio’s van Nederland te leren kennen, dat ook vooral”, was vervolgens haar royally verantwoord uitspraak. Getuigt toch van een stukje koninklijke opvoeding.

Beeld: BrunoPress

Zelf geeft ze nog niet zoveel prijs, de mensen om haar heen wel steeds meer. Ook royaltydeskundige Annemarie de Kunder wist deze week meer over prinses Ariane te vertellen in RTL Boulevard: “Ik heb mensen om haar heen gesproken en ze beschrijven Ariane als iemand die heel rustig is, de rustigste van de drie. Ze haalt hoge cijfers. Wat ik ook een leuke anekdote vond, is dat ze ervan geniet om in de tuin te zitten in haar eentje. Daar maakt ze dan haar huiswerk.” Dat zegt het dromerige beeld dat we van het jongste A’tje hebben alleen maar meer kracht bij.

Of prinses Ariane inderdaad meer naar de voorgrond treedt nu haar zussen niet langer het paleis bestieren? Wie weet merken we het op Koningsdag 2022 – nog even geduld!

Bron: RTL Boulevard, Vorsten, Amalia – Claudia de Breij | Beeld: BrunoPress 

 

Laatste nieuws

Zie ook