Zeldzame opmerking prins Charles: ‘Ik ben trots op William én Harry’

Na alle commotie van 2021 heeft Charles toch nog een paar lieve woorden over voor zijn jongste zoon.

Lees ook

Hoewel de band tussen prins Charles en zijn jongste zoon prins Harry niet meer is wat het ooit was, is er nog wel ruimte voor een complimentje.

Complimentje

Prins Charles laat meestal niet zoveel los over zijn twee zonen, en over prins Harry wordt al helemaal met geen woord gerept sinds hij alweer bijna twee jaar geleden opstapte als werkende royal. Het valt daarom meteen op dat Charles in een nieuw essay zowel aan William als aan Harry een complimentje uitdeelt. Beginnen de Windsors 2022 met een schone lei?

Trots op William en Harry

Voor het Amerikaanse magazine Newsweek schreef de prins van Wales een essay over een onderwerp dat hem aan het hart ligt: het tegengaan van klimaatverandering. Prins Charles laat weten maar wát trots te zijn dat zijn beide zoons ook zulke eco-prinsen zijn geworden.

“Als vader ben ik trots dat mijn zonen de dreiging erkennen. Onlangs heeft mijn oudste zoon, William, de prestigieuze Earthshot Prize opgericht, waarmee hij verandering wil stimuleren en onze planeet wil helpen herstellen de komende tien jaar door de technologieën die het verschil kunnen maken te vinden en te financieren. En mijn jongere zoon, Harry, heeft met veel passie de invloed van klimaatverandering weten te benadrukken, vooral in Afrika, en is toegewijd om zijn liefdadigheidsinstelling energieneutraal te maken.”

Toespraak van de Queen

Het is maar een klein zinnetje natuurlijk, maar van grote betekenis voor de Britse royals. Queen Elizabeth werd er namelijk onlangs van beschuldigd een sneer uit te delen naar prins Harry door hem juist niet te noemen in een toespraak over het klimaat.

“Het maakt mij heel erg trots dat de leidende rol die mijn echtgenoot speelde bij het aanmoedigen van mensen om onze planeet te beschermen, voortleeft in het werk van onze oudste zoon Charles en zijn oudste zoon William. Ik had niet trotser op hen kunnen zijn”, sprak de Queen tijdens de COP26 afgelopen najaar. De naam van prins Harry, die zich al ruime tijd voor zijn oudere broer inzette tegen klimaatverandering, bleef de grote afwezige.

Juist ja, het lijkt erop dat de Windsors momenteel middels klimaattoespraken met elkaar communiceren. Het is wachten op ’n échte hereniging van prins William en zijn zoons, naar verwachting tijdens het platinajubileum van de Queen later dit jaar.

Bron: Newsweek, Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook