Royal twins: de leuke Vincent en Josephine van Denemarken

De vrolijke noten van Denemarken!

Lees ook

Dubbelfeest in Denemarken! Prins Vincent en prinses Josephine vierden zaterdag hun elfde verjaardag. De jongste kinderen van kroonprins Frederik en kroonprinses Mary zijn niet de meest zichtbare Deense royals, maar dat maakt ze niet minder leuk. Kijk maar.

Ze verrasten iedereen met hun naam en komst

Beeld: BrunoPress

Geboren worden en hun naam uitkiezen, daar hebben Vincent en Josephine natuurlijk zelf weinig invloed op gehad. Maar de koninklijke tweeling van Denemarken had wel een vliegende start door de unieke namen en geboorte. Ten eerste zijn royal twins heel zeldzaam – toen prins Vincent en prinses Josephine in 2011 ter wereld kwamen waren ze zelfs de enige tweeling met blauw bloed (totdat Jacques en Gabriella van Monaco bijna vier jaar later volgden). Daarnaast verrasten Frederik en Mary iedereen door hun jongste kinderen geen typische royal naam te geven. Al had het nóg anders kunnen lopen.

“We hebben zojuist te horen gekregen dat ze geboren zijn op de geboortedag van Elvis Presley. Dus een van hen noemen we gewoon Elvis”, grapte kroonprins Frederik voor de pers, kort na de geboorte van de tweeling. Jammer dat-ie niet is blijven plakken.

Ze worden echte mini-me’s van hun ouders

Photo: Franne Voigt © via Kongehuset.dk

Elke dag lijkt prins Vincent meer op zijn vader Frederik, en prinses Josephine meer op haar moeder Mary. Denemarken én Australië (waar kroonprinses Mary vandaan komt) genieten er met volle teugen van om deze twee knappe royals op te zien groeien. Dit jaar deelde het hof de lieve foto bovenaan dit artikel met tweeling en puppy’s. Double the cuteness!

Ze kunnen meer maken dan hun oudere broer en zus

Beeld: BrunoPress

Grote broer prins Christian (nu al de langste van het gezin) staat als toekomstig troonopvolger volop in de schijnwerpers, en ook oudere zus prinses Isabella (14) ontsnapt niet snel aan de media-aandacht. Maar als vierde en vijfde in de lijn van de troonopvolging kunnen Vincent en Josephine prima hun snor drukken als ze een keer geen zin hebben in een koninklijke verplichting. De toekomst ligt voor hen open: de tweeling kan later worden wat ze willen, als het hun broer en future king Christian maar niet in kwaad daglicht zet. Qua kledingsmaak zijn ze in ieder geval he-le-maal afgestemd op de rest van het gezin.

Maar dat maakt ze niet minder serieuze royals

Josephine en Vincent
Beeld: BrunoPress

Dat de kans héél klein is dat Vincent of Josephine later de troon bestijgt, maakt ze geen minder serieuze royals in opleiding. Afgelopen jaar zagen we ze al iets vaker hun ouders vergezellen, waarbij enthousiast werd gelachen en gezwaaid. Vooral Josephine lijkt de spotlights zo gek nog niet te vinden. Ze is dól op wuiven en de 11-jarige prinses heeft (met een stijlicoon als moeder) ook al een koninklijke garderobe waar je u tegen zegt. Voor hun tiende verjaardag vorig jaar kregen prins Vincent en prins Josephine zelfs als hun eigen monogram – zo’n fancy initiaal waarmee je onder andere je briefpapier kunt versieren. ‘Onze’ royals krijgen die pas op hun achttiende, maar de Deense twins kunnen nu alvast een koninklijke stempel op hun correspondentie drukken (zij het via de stickerfunctie van WhatsApp, gezien de generatie…).

Happy belated birthday, Vincent en Josephine!

Bron: Now to love | Beeld: H.K.H. Kronprinsessen © via Kongehuset.dk

Laatste nieuws

Zie ook