Grijs haar? Zo pas je je make-up daarop aan

Een andere haarkleur vraagt ook om een andere make-uproutine

Lees ook

Heb jij grijze haren die gezien mogen worden? Dan is het zeker een goed idee om te kijken naar de juiste make-up. De juiste kleuren en make-uptechnieken kunnen je namelijk helpen om je prachtige grijze lokken nog meer te laten stralen. 

1. Mix je foundation

Je huid kan door je grijze lokken een stuk doffer lijken, maar te veel foundation kan weer averechts werken. Wees dus niet bang om foundation te mixen. Fijne lijntjes of droge plekjes los je zo op met een foundation en een paar druppels highlighter. Combineer het voordat je het op je gezicht smeert en gebruik een zachte, fluffy make-up kwast. Hiermee wordt je foundation wat lichter en geeft het een stralend effect.

2. Richt je op je wenkbrauwen

Zoals we al wel weten spelen wenkbrauwen een grote rol voor je gezicht. Vooral met grijs haar is het belangrijk om hier tijd in je brows te steken, want anders loop je het risico er veel ouder uit te zien dan je bent. Gebruik een wenkbrauwpotlood om de wenkbrauwbogen scherp te houden. Kies voor een kleur die het dichtste bij je natuurlijke kleur (voordat je grijs werd) past. Uiteraard kun je het ook op safe spelen, en gaan voor een donkere taupe kleur.

3. Highlight op je wangen

Niet alleen je gezicht moet stralen, maar je wangen ook. Zoals we al zeiden, kan grijs haar er sneller voor zorgen dat je een doffere huid hebt. Gebruik daarom een blush en highlighter op je wangen en breng dit met een kwast omhoog richting je haar. Dit zorgt ervoor dat je meer kleur in je gezicht krijgt en geeft het een liftend effect. Tip: perzikkleuren zijn altijd een goede keuze, omdat het je huid laat stralen en prachtig staat bij je haar.

4. Focus op je ogen

Wij zijn groot fan van het laten opvallen van onze ogen. Het zorgt ervoor dat je make-up look er in een oogopslag prachtig uitziet, en doet het je veel jonger ogen. Kies voor een eyeliner of gebruik een oogschaduw. Werk wel met kleuren die je grijze haar complimenteren, zoals warm bruin of blauw. En op je ogen kun je dan het beste werken met warme, matte tinten.

5. Een felle kleur op je lip

Qua lippen is het eigenlijk go big or go home. Wanneer je namelijk kiest voor een rustige kleur, lijkt je haar veel minder glanzend. Kies daarom voor opvallende kleuren zoals een kersrode kleur of perzik. En laat de matte lipsticks maar liggen, want met een glanzende of satijnen finish komt je grijze meestal beter naar voren.

Bron: PureWow | Beeld: Pexels

Laatste nieuws

Zie ook