Waarom prinses Alexia niet meegaat op skivakantie

Wordt dit het eerste fotomoment dat prinses Alexia en prinses Amalia gaan missen?

Lees ook

Zou het dit jaar weer doorgaan, de traditionele wintersportvakantie van de Oranjes in het Oostenrijkse Lech? Prinses Alexia is er hoe dan ook niet bij.

Terug naar Wales

Na een lange vakantie van 10 december tot 5 januari keert prinses Alexia vandaag weer terug naar haar boarding school in Wales. Het lijkt ons heerlijk, zo’n lange winterpauze, maar het betekent ook dat Alexia voorlopig geen vrije dagen meer heeft. De agenda van het UWC Atlantic College leert ons dat de volgende vakantie pas weer op 14 april begint. En dan zit de wintersportreis van de Oranjes er waarschijnlijk alweer lang en breed op.

Fotosessie

De skivakantie in Lech is ook een van de officiële fotomomenten van de koninklijke familie. Want zeg nou zelf, het is een prachtig decor. En de royals kunnen vervolgens zonder pottenkijkers de pistes afdalen.

Fotosessie met de koninklijke familie in Lech, februari 2020. Beeld: BrunoPress

Het zou de eerste keer zijn dat prinses Alexia een fotosessie mist. Er staan wel meer dingen op de agenda die de dochter van Willem-Alexander en Máxima door haar studie in Wales aan zich voorbij ziet gaan, zoals het 20-jarige huwelijksjubileum van de koning en koningin en de vijftiende verjaardag van zusje Ariane. Ook Koningsdag valt niet in een van Alexia’s vakanties. Prinses Leonor van Spanje, een klasgenote van Alexia, kent het probleem maar al te goed. Eerder nam zij een paar dagen vrij om haar koninklijke verplichtingen in Spanje te kunnen vervullen. Volgens Royal Central loopt Leonor ook haar favoriete familiefeest, Driekoningen, mis dit jaar, omdat de lessen net op die dag weer beginnen.

En dan is er natuurlijk nóg een prinses die de wijde wereld is ingetrokken.

Prinses Amalia

Prinses Amalia zet haar tussenjaar ook vrolijk voort, dus het is maar de vraag of er nog ruimte in haar reisschema is voor een skitripje met de familie. Een keer ontsnappen aan die fotosessie is misschien zo gek nog niet, nadat ze afgelopen winter al volop in de schijnwerpers stond.

Ook moet de vakantie nog maar door kunnen gaan, natuurlijk. Het lijkt erop dat we in 2022 wederom een slag om de arm moeten houden. In 2020 ging de reis naar Lech nog wel door, maar in 2021 konden de Oranjes hun skipakken in de kast laten hangen. En het is maar de vraag of de royals weer hun vingers durven te branden aan een buitenlandse reis…

Bron: Libelle, UWC Atlantic College, Royal Central | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook