Hoe Kate Middletons vijfde verjaardag leidde tot een miljoenenbedrijf

De vijfde verjaardag van Kate had grote gevolgen voor de Middletons.

Tuurlijk is de veertig bereiken reden voor groot feest. Maar de vijfde verjaardag van Kate Middleton was pas écht life-changing.

Vijf jaar

Het was namelijk de vijfde verjaardag van de toekomstige hertogin van Cambridge waarop moeder Carole Middleton – pling! – een eurekamoment had. Een idee dat zou leiden tot een business waarmee de familie Middleton miljoenen zou vergaren.

Aan The Daily Mail vertelde Carole vorig jaar namelijk dat haar feestartikelenbedrijf Party Pieces te danken is aan het kinderfeestje dat ze destijds voor Kate wilde organiseren. “Alles wat ik kon vinden waren standaard clownsbordjes. Ik realiseerde me dat er een gat in de markt was voor feestartikelen die niet te duur zijn, maar die er wel goed uitzien, dus ik besloot ze zelf te ontwerpen.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Party Pieces (@partypieces)

Van start-up tot succes

Het duurde even voordat Party Pieces echt van de grond kwam. “Ik nam een aantal prototypes mee naar verschillende winkels, maar ik werd weggestuurd”, vertelt Carole Middleton. Dus besloot ze haar artikelen zelf maar te gaan verkopen. Ze deelde flyers uit op de school van Kate, werkte vanuit huis en wist langzaamaan haar bedrijfje op de kaart te zetten.

“Ze zeggen dat als je een baan hebt die je leuk vindt, je eigenlijk geen dag werkt, en dat is precies hoe ik me voel, zelfs wanneer het heel erg druk is.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Party Pieces (@partypieces)

Miljoenen voor de Middletons

Volgens Hello! Magazine is Party Pieces inmiddels zo’n 40 miljoen dollar (ruim 35 miljoen euro) waard. Daarnaast hebben Carole en Michael een vermogen opgebouwd door te investeren in vastgoed en renpaarden.

Voor Party Pieces zaten de ouders van Kate er ook al warmpjes bij, maar het bedrijfje heeft er zeker voor gezorgd dat de future Duchess in alle luxe kon opgroeien. Een groot huis op het platteland, een prestigieuze school, een eigen flat in Londen op kosten van haar ouders… En dat allemaal vanwege een saai clownsbordje.

Bron: Hello! Magazine, Town & Country Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws