Wordt Den Haag het eerste Europese uitstapje voor baby Lili?

Nog voordat ze familie in Londen bezoeken, worden de Sussexjes verwacht in Den Haag.

Lees ook

De Sussexjes hebben komend voorjaar een reis naar Europa op de planning staan. First stop: Den Haag. En nee, niet om op de thee te gaan bij WA & Máxima…

Reisje naar Europa

Genoeg redenen om de oceaan weer eens over te steken. Van 29 mei tot 5 juni 2022 vinden namelijk de Invictus Games plaats in Den Haag. Dit sportevenement voor (psychisch of lichamelijk) gewond geraakte militairen en veteranen is een initiatief van prins Harry. Iedereen verwacht dat de Duke of Sussex daarbij zeker zijn opwachting zal maken, helemaal omdat vlak daarna het jubileum van Queen Elizabeth wordt gevierd in Londen. Als hij dan toch min of meer in de buurt is, zijn de twee evenementen makkelijk te combineren. En volgens de laatste overwegingen van royaltykenners zou het heel goed kunnen dat ook Meghan, Archie en Lili ons kikkerlandje aandoen.

Royal first

Archie is als baby eerder mee geweest op een (toen nog koninklijke) tour van Harry en Meghan, maar voor Lilibet zou het een eerste keer zijn. De dochter van Harry en Meghan werd in juni 2021 geboren in Californië en heeft nog niet eerder de oversteek gemaakt. Koningshuisverslaggever Russel Myers verwacht dat we alle vier de Sussexjes komend voorjaar zowel in Den Haag als in Londen zullen zien.

“Harry heeft zijn Invictus Games, dus we gaan ervanuit dat hij terugkomt [naar Europa] en dan ook meteen zijn familie bezoekt. We verwachten ook dat Meghan naar de Invictus Games komt, met de kinderen. Ik denk dat we er best op kunnen inzetten dat we ze deze lente weer zien. Wie weet!” meldt Myers in Express. De countdown voor het evenement is al begonnen:

Prins Harry was in 2019 al eerder in Den Haag voor de voorbereidingen van het sportevenement, dat oorspronkelijk in 2020 zou worden gehouden. Daarbij werd hij geholpen door ‘onze eigen’ prinses Margriet, die de prins een rompertje voor de toen net geboren Archie gaf. Het event moest meerdere keren worden uitgesteld (straks is Archie alweer drie!), maar van uitstel komt geen afstel.

Prinses Margriet en prins Harry, 2019. Beeld: BrunoPress

Den Haag naar Londen

Prins Harry is sinds hij is opgestapt als senior royal twee keer teruggekeerd naar Engeland: een keer voor de uitvaart van zijn grootvader, prins Philip, en een keer voor de onthulling van een standbeeld van prinses Diana. Meghan en Archie hebben de royal family daarentegen al twee jaar niet meer gezien, en baby Lili moet haar vaders kant van de familie nog voor het eerst in person ontmoetten. Komend voorjaar zou daar de perfecte gelegenheid voor zijn, omdat Queen Elizabeth dan haar platinajubileum viert (70 jaar op de troon!). Het feestelijke weekend begint op 2 juni, dus de Sussexjes zouden een paar dagen na het begin van de Invictus Games door kunnen reizen naar Londen. Naar verluidt hebben ze wel degelijk een uitnodiging van Her Majesty gekregen om bij het jubileum te zijn.

Alles staat nog op losse schroeven – laten we de reisbeperkingen, de kwakkelende gezondheid van de Queen en het feit dat de Games al twee keer eerder uitgesteld moesten worden niet vergeten – maar er is goede hoop dat de héle familie zich weer kan laten zien. En dat Den Haag het debuut van Lilibet te zien krijgt!

Bron: Express, Observer | Beeld: BrunoPress

 

Laatste nieuws

Zie ook