5 x Kate Middleton gaat steeds meer op haar moeder lijken

Zo moeder, zo dochter!

Lees ook

Kate Middleton lijkt sprekend op haar moeder Carole – en dan hebben we het niet alleen over het uiterlijk. Moeder en dochter delen een hechte band en lijken steeds meer op elkaar.

1. Ambitieus & een tikkeltje perfectionistisch

Carole Middleton staat aan het hoofd van feestartikelenbedrijf Party Pieces, Kate Middleton staat in de toekomst aan (of nu ja, naast) het hoofd van een koninkrijk. Maar hoe verschillend hun werk ook is, beide dames zijn ambitieus en streven naar perfectie. “Kate is echt een voortbrengsel van haar moeder. Ze heeft geleerd om alles zo goed mogelijk te doen”, vertelt koningshuisbiograaf Ingrid Seward in The Mirror. En niet alleen op de werkvloer, ook zeilen, skiën en pianospelen heeft Kate door haar moeder onder de knie gekregen. “Al deze vaardigheden heeft ze nu omdat haar ambitieuze moeder haar aanmoedigde om ze aan te leren. Ze draait haar hand nergens voor om.”

2. Liefhebbers van het buitenleven

In hun vrije tijd doen Carole én Kate niets liever dan buiten ravotten met de (klein)kinderen. “Ik ben gelukkig als ik met mijn gezin buiten ben, op het platteland, en we allemaal onder het vuil zitten”, vertelde de Duchess in de podcast Happy Mum, Happy Baby. Ook Carole is nog altijd dol op buitenspelen. “Ik wil heuvels afrennen, in bomen klimmen, door de tunnel in de speeltuin kruipen”, vertelt ze aan Good Housekeeping. “Zo lang ik dat kan doen, blijf ik dat doen. Ik kook met mijn kleinkinderen, dans met ze, maak fietstochten met ze.”

3. Uit elkaars kledingkast

Kate laat veel werk aan haar styliste over, maar laat zich wat kledingsmaak betreft ook inspireren door moeder Carole. De twee lenen naar verluidt ook items uit elkaars (goed gevulde) kledingkasten. Ze zijn meerdere keren gespot met elkaars mantels, fascinators of soortgelijke jurkjes. Toch leuk als je een Alexander McQueen van je dochter kunt lenen…

4. Dezelfde goede doelen

Liefdadigheid hoort bij het royal takenpakket, en Carole doet vrolijk met haar dochter mee. De Duchess of Cambridge is beschermvrouwe van organisaties die zich inzetten voor jonge kinderen, kunst, verslavingszorg, mentale gezondheid en sport. Carole draagt haar steentje bij door goodiebags met haar eigen feestartikelen af te geven bij kinderziekenhuizen.

5. Keukenprinsessen

Hoewel Kate een eigen chef in dienst heeft, duikt ze het liefst zelf de keuken in. Haar passie voor koken en bakken heeft de hertogin thuis met de paplepel ingegoten gekregen. “Mijn keuken is mijn favoriete kamer in huis”, vertelt Carole. “Ik houd ervan om in de keuken te eten. We nodigen een paar gasten uit, ik kook iets lekkers en dien het leuk op, en dan eindigen we met een keukendisco.”

De hertogin houdt daar ook van. “Kate is een geweldige, enthousiaste kok. Ze probeert alles”, vertelde Mary Berry eerder over de kookkunsten van de Duchess. “Ze is een absoluut natuurtalent en ik vind het leuk hoe ze graag alles zo goed mogelijk doet.” Daar is dat streven naar perfectie weer. Like mother, like daughter!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook