De droevige reden waarom de Queen haar kerstversiering tot februari laat hangen

Tot 6 februari laat Elizabeth de kerstbomen staan.

Lees ook

Zodra de feestdagen voorbij zijn, ruimen we de kerstversiering weer op. Voor veel mensen is 6 januari de dag waarop de boom echt de deur uit moet zijn, maar de Royal Family heeft zo haar eigen tradities.

Opruimen kerstversiering

We kunnen wel stellen dat de Royal Family alles net een tikkeltje anders doet. Van het openmaken van de cadeautjes vóór de kerst tot een verbod op diamanten overdag: de etiquettes doen ons elke keer weer verbazen. Zo ook toen we hoorden hoe lang hun kerstversiering blijft hangen.

Op Sandringham pronken de kerstbomen – met kroontjeskerstballen en kleine corgi-ornamenten – namelijk tot februari. Dit is niet omdat de Queen het zo gezellig vindt staan, maar om haar vader, koning George VI, te eren. Op 6 februari 1952 overleed de koning op het landgoed. Elizabeth staat hier elk jaar bij stil door pas op die datum de decoratie op te bergen, en zo aan haar vader te denken voordat ze terugkeert naar Windsor Castle.

Op onderstaande foto is het gezin van de Queen te zien, met haar moeder koningin Elizabeth, vader koning George VI en zus Margaret.

Andere kerst

Afgelopen kerst was een pittige voor de Queen, met name omdat het haar eerste kerst was zonder haar echtgenoot prins Philip. Ook moest ze last minute een streep zetten door de traditionele viering met de hele familie. De grote familielunch werd geschrapt, de reis naar Sandringham ging niet door, en lange tijd ontving ze op Windsor Castle maar een handjevol bezoekers. We hopen dat het er komend jaar allemaal wat rooskleuriger uitziet!

Bron: Marie Claire UK | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook