Aha: dit is de leesbril van koningin Máxima

Máxima met bril, we zien het niet vaak.

Lees ook

We zien de koningin vaker met zonnebril dan met leesbril, maar er ligt wel degelijk een exemplaar op haar bureau.

Dat zagen we toen we in het voorjaar van 2020 massaal aan het thuiswerken sloegen. Willem-Alexander en Máxima gaven toen een inkijkje in hoe ze erbij zaten in Paleis Huis ten Bosch, en op elke kiek is de koningin te zien met een leesbril.

Beeld: BrunoPress

Dat het niet gaat om zo’n brilletje van 2 euro die je bij de drogist scoort, ontrafelde Máxima-kenner Josine Droogendijk van Modekoningin Máxima al snel. De leesbril is van Tom Ford en ging voor circa 170 euro over de toonbank. Met nadruk op ging, want dit ‘model FT5456 052’ is niet langer in productie. Wie zich toch nog wil laten inspireren door Máx kan op zoek naar een tortoise vlindermontuur.

Door alle thuiswerkplaatjes blijven de leesbrillen van de royals niet langer verborgen. Ook de Belgische koningin Mathilde zien we zo nu steeds vaker met het accessoire op haar neus.

Beeld: BrunoPress

Prinses Mette-Marit van Noorwegen, prinses Mary van Denemarken en gravin Sophie van Wessex stoppen hun leesbrillen ook niet langer weg als de camera’s tevoorschijn komen, en daar zijn we alleen maar blij mee. Als je het juiste montuur weet te vinden, staat een leesbril iedereen goed. En zeg nu zelf, het maakt het leven een stuk makkelijker. Toch maar even rondneuzen op die Tom Ford website…

Bron: Libelle, Modekoningin Máxima | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook