Fotograaf over verjaardagsfoto’s Kate: ‘Ze danste voor de lens op wals en rock ’n roll’

Kate was bloednerveus, maar heerlijk om mee samen te werken, vertelt de fotograaf.

Gisteren was het zover: Kate Middleton vierde haar mijlpaalverjaardag. De hertogin van Cambridge is 40 jaar oud geworden en dat is onder andere gevierd met de publicatie van een aantal nieuwe foto’s. Paolo Roversi, de fotograaf achter de glamourous portretten, heeft in een interview met de Italiaanse krant Corriere della Sera een boekje opengedaan over zijn ervaring met de Duchess.

Eerst een uitgebreide kennismaking

Voordat Roversi Kate daadwerkelijk voor zijn lens had, is hij eerst naar Kensington Palace gekomen voor een kennismaking en een afternoon tea. Hij vertelt dat de hertogin zenuwachtig overkwam. Ze wordt dagelijks op de foto gezet door diverse fotografen, maar is amper gewend om daadwerkelijk te poseren. Roversi heeft diverse grote namen voor zijn lens gehad, van Madonna tot Naomi Campbell en Kate Moss. Dat was voor Kate ietwat intimiderend. Hij stelde haar echter meteen op haar gemak. “Als we eenmaal zouden beginnen, zou het heel gemakkelijk worden, zo stelde ik haar gerust. En zo ging het ook.”

“Ik wilde foto’s maken met beweging, dus ik liet haar dansen voor mijn lens in die prachtige wijde rok, een soort versnelde wals met een snufje rock ’n roll.”

Lange, maar natuurlijke fotoshoot

Op de dag van de fotoshoot heeft Kate uiteindelijk vier uur lang voor Roversi’s lens gestaan. Het voelde allemaal heel natuurlijk aan, aldus Roversi. “Alles is geschoten in natuurlijk licht. Kate had heel weinig makeup op, haar kapsel was niet volledig in model gebracht, ze droeg simpele pareloorbellen en slechts één ring. De focuspunten van Kates gezicht zijn haar ogen en haar lach. Ik wilde niet dat ze te streng over zou komen en alles heel gemaakt zou lijken. Ik wilde foto’s maken die zowel tijdloos als van deze tijd zijn.”

Roversi is niet alleen enthousiast over de manier waarop Kate met de fotoshoot omging, maar ook over hoe ze is als mens. “Ze is een leuke, gastvrije vrouw die ervoor zorgt dat je je op je gemak voelt. Ze respecteert iedereens werk en heeft een waar joie de vivre over zich. Ze is open, genereus en een menselijk lichtpuntje. Ik denk dat ze veel hoop kan bieden aan zowel Engeland als de rest van de wereld.”

Diverse selecties

Uiteindelijk heeft Kensington Palace gisteren drie foto’s uit de fotoshoot prijsgegeven op de gedeelde Instagrampagina van Kate en William. Daar gingen behoorlijk wat selecties aan vooraf. In totaal zijn er namelijk ongeveer 250 foto’s gemaakt, bijna allemaal in zwart-wit. “Eerst bleven er zeventig foto’s over”, aldus Roversi. “Zij had ongeveer tien favorieten en uiteindelijk eindigden we met drie foto’s. De foto waar ze en profil op staat, is favoriet van ons beiden.” De overige foto’s blijven vooralsnog geheim. Kate heeft nu echter een mooie verzameling die ze in de toekomst kan gebruiken, dus wie weet zien we er binnenkort nog een voorbijkomen!

Bron: Royal Central, Vorsten | Beeld: Instagramaccount Duke and Duchess of Cambridge

Laatste nieuws