Kate Middletons stijl door de jaren heen: steeds een beetje zelfverzekerder

Meer dan tien jaar koninklijke stijl.

Lees ook

Kate Middleton wordt al jarenlang gefotografeerd in de mooiste outfits. Net als bij iedereen kent haar stijl vaste elementen, maar is er door de jaren heen ook het nodige veranderd. Wij zetten een aantal van haar meest spraakmakende looks voor je op een rij.


Simpel en chique

verloofd

16 november 2011: William en Kate kondigen hun verloving aan. Beeld: BrunoPress

We gaan behoorlijk terug in de tijd, namelijk naar 2010 en 2011. In november 2010 besloot William dat het tijd was om Kate ten huwelijk te vragen. De outfit die Kate droeg tijdens het engagement portrait niet lang daarna, staat bij velen nog in het geheugen gegrift. Ze droeg een donkerblauwe, satijnen jurk van Issa. De kleur was extra bijzonder, omdat hij precies paste bij de kleur van haar verlovingsring. Goed uitgekozen! Verder hield ze het simpel met alleen een klein kettinkje. Wel was een van de staples van haar stijl al aanwezig, namelijk de keurig aangebrachte slag in haar haren.

Kate-Middelton-Michelle-Obama

27 december 2011: Kate ontmoet Michelle Obama. Beeld: BrunoPress

In die tijd waren Reiss bodycon jurken favoriet bij Kate. Ze was dol op de strakke pasvorm en droeg ze het liefst in neutrale kleuren. Altijd vergezeld door een warme glimlach, de slag in het haar en hakken van LK Bennett.

Meer kleuren en patronen

geboorte-prins-George

25 juli 2013: William en Kate stellen prins George voor aan het grote publiek. Beeld: BrunoPress

Toch besloot Kate gedurende haar carrière als royal dat er ook best weleens met kleur en prints gewerkt mocht worden. Ze leerde steeds meer ontwerpers kennen en wisselden hun creaties af. Een van de designers was Sarah Burton van Alexander McQueen, die Kates trouwjurk ontworpen heeft. Ook Jenny Packham, die Kate heeft geholpen met haar eerste red carpet outfit, was al vroeg favoriet. Ook Catherine Walker, waarvan haar wijlen schoonmoeder prinses Diana vaak ontwerpen droeg, werd al snel een staple voor de hertogin van Cambridge.

Nieuwe ontwerpers ontdekt

Kate-Middleton-Emilia-Wickstead

11 april 2016: William en Kate tijdens hun tour door India en Bhutan. Beeld: BrunoPress

In de jaren die volgden durfde Kate meer en meer zichzelf te zijn. Waar ze eerst nog weleens dacht dat een bepaalde kledingstijl van haar verwacht werd omdat ze nu eenmaal een senior royal was, ontwikkelde ze steeds meer een eigen stijl. Haar voorkeur ging uit naar vrouwelijke kledingstukken die voor een gelikt uiterlijk zorgden. Het doel: een degelijk voorkomen dat niet stijfjes overkwam. Ze ontdekte onder meer Emilia Wickstead en Erdem Moralioğlu’s kleding en kreeg een nieuwe perspectief op hoe fashion eruit kan zien.

Kleding die iedereen kan bemachtigen

kate-william-edinburgh

24 mei 2021: William en Kate bezoeken Edinburgh. Beeld: BrunoPress

Rond het jaar 2016 waren de LK Bennett-hakken vervangen door modellen van Jimmy Choo en Gianvito Rossi. Ook Castañer espadrilles waren favoriet. De Mulberry tassen waar Kate eerst nog weleens mee werd gespot, waren ingeruild voor Chanel en Manu Atelier. Toch leerde ze dat het niet altijd alleen maar om nieuwigheden hoefde te draaien. Ze kocht kleding bij betaalbare high street winkels, waaronder M&S. Bepaalde looks recyclede ze voor meerdere evenementen, met als boodschap dat het prima is om outfits vaak te dragen. Die ontwikkelingen worden vandaag de dag nog altijd voorgezet.

Opvallend en ingetogen tegelijkertijd

Kate-Middleton-Royal-Albert-Hall

10 november 2021: Kate woont the Royal Variety Performance bij in Londen. Beeld: BrunoPress

Inmiddels bevinden we ons met z’n allen al bijna twee jaar in een pandemie. Kate komt, net als ieder ander, minder vaak buiten en wordt dus ook minder gefotografeerd. Toch heeft ze bij een aantal events laten zien dat ze een stijl gevonden heeft waar ze zich erg zelfverzekerd door voelt. Ze draagt wat ze wil, wat bij haar past en waar ze zich zichtbaar goed in voelt. De slag in het haar is nog altijd niet verdwenen, net als de liefde voor subtiele sieraden en mooie schoenen. Haar outfits zijn zowel bij de tijd en opvallend als tijdloos en ingetogen. Een waar stijlicoon!

Bron: Vogue | Beeld: BrunoPress 


Laatste nieuws

Zie ook