Weg met die zeurende pijn: 7 natuurlijke pijnbestrijders

Kleine aanpassingen, groot verschil.

Heb je vaak last van een zeurende pijn, maar wil je niet elke keer naar pillen grijpen voor pijnverlichting? Er zijn gelukkig verschillende natuurlijke manieren om pijn (tijdelijk) te laten verdwijnen. Wij zetten er een paar voor je op een rij.

Simpel en effectief

Lang niet iedereen denkt bij pijnbestrijding meteen aan natuurlijke methoden. We halen eerder een receptje op bij de apotheek of nemen een pilletje dat we ook bij de supermarkt kunnen krijgen. Toch zijn er ook verschillende natuurlijke pijnbestrijdingsmethoden waar veel mensen baat bij hebben. Vooral voor mensen met chronische pijn kan het een verademing zijn. De meeste methoden zijn ook nog eens verrassend simpel! Kortom: zeker het proberen waard.

1. Kruidnagelolie

Dit is een zeer geschikte methode als je last hebt van je tanden of kiezen. Door een beetje kruidnagelolie op ontstoken tandvlees te deppen, worden je zenuwen verdoofd. Wel moet hierbij gezegd worden dat het een tijdelijke oplossing is. Heb je lange tijd last van je tandvlees of gebit, dan is het toch verstandig om een afspraak bij de tandarts te maken.

2. Seks

We lezen allemaal weleens dat seks kan helpen tegen hoofdpijn. Wist je dat daar ook daadwerkelijk wetenschappelijk bewijs voor gevonden is? Bij een onderzoek aan de Universiteit van Münster is gebleken dan meer dan de helft van de proefpersonen met migraine minder pijn had na een vrijpartij. Bij een op de vijf deelnemers verdween hun pijn zelfs volledig nadat ze met iemand aan de gang waren geweest.

3. Gemberthee

Elke dag een kopje gemberthee drinken kan enorm helpen bij het verlichten van pijnklachten. Een studie aan de Universiteit van Miami heeft aangetoond dat gember net zo effectief is als ibuprofen. Bovendien zitten er geen bijwerking aan, wat bij ibuprofen wel het geval is (maagzuur en maagzweren). Doe je ook nog wat kurkuma door je thee, dan werkt dat helemaal goed. Kurkuma is namelijk een uitzettend middel om ontsteking een halt mee toe te roepen.

4. Slaaphouding

Heb je vaak last van je rug? Dat zou best eens door je slaaphouding kunnen komen. Als je altijd op je zij slaapt, is het aan te raden om eens een kussen tussen je knieën te leggen. Daarmee voorkom je dat je onderrug gedraaid raakt en voor pijn zorgt. Slaap je altijd op je rug? Leg dan een kussen onder je knieën en een kleine, opgerolde handdoek onder het smalste gedeelte van je rug. Slaap je op je buik? Dan wordt aangeraden om een kussen onder je bekken en je onderbuik te leggen. Je voorkomt daarmee dat er te veel druk op een bepaald deel van je lichaam komt te staan.

5. Magnesium

Een warm bad kan helpen bij het verlichten van spanning en krampen. Het zorgt ervoor dat zure spieren weer zuurstof krijgen, waardoor de pijn vrijwel meteen verdwijnt. Wil je extra ontspannen spieren? Voeg dan aan handvol magnesium badkorrels aan het water toe. Het mineraal activeert het parasympatische zenuwstelsel, wat zorgt voor een ontspannen gevoel.

Laatste nieuws