Royal soap: Italiaanse prins eist cadeaus aan vriendin terug

Nee, het is nog niet uit. Maar prins Giacomo beschuldigt zijn vriendin wel van 'stalken en uitmelken.'

Lees ook

Oh dear: het nieuwe jaar begint met een schandaaltje voor de Italiaanse prins Giacomo Bonanno Di Linguaglossa. Hij beschuldigt zijn vriendin van stalken en ‘golddiggen’, zij noemt hem een ‘gierig oud lijk’ en deed aangifte. Maar de liefde is nog niet voorbij…

Prins Giacomo & Tanya

Allereerst, hoe zit dat met die Italiaanse prins? Hoewel de monarchie al jarenlang is afgeschaft in Italië, lopen er altijd nog tig nakomelingen van de vroegere koninklijke families rond, inclusief titel en vermogen. En dat fortuin kan ook anno 2022 nog de nodige problemen geven. Als je het allemaal weggeeft aan je vriendin, bijvoorbeeld.

De 51-jarige prins Giacomo Bonanno di Linguaglossa heeft het nu aan de stok met zijn partner, de 35-jarige Tanya Yashenko. Zij klaagde hem vorig jaar aan omdat hij haar zou stalken. Hij vroeg vervolgens zijn ‘cadeaus’ van meer dan 1 miljoen euro terug.

Volgens Italiaanse media gaf de prins zijn vriendin onder andere een Mercedes van ruim 80.000 euro, aandelen in een bed and breakfast in Rome à 58.000 euro, dure juwelen, een deel van haar huur en ’tot 1 miljoen euro cash.’ Tanya zou haar prins ook hebben gevraagd om de helft van zijn investeringen aan haar te geven, en hem ‘gierig’ hebben genoemd toen hij die voor zichzelf hield. In andere uitgelekte berichten noemt ze hem een ‘oud lijk’, dus we snappen waar de golddigger-beschuldigingen vandaan komen. Prins Giacomo verklaart zelf dat hij te veel beloftes heeft gedaan toen hij na de scheiding van zijn vrouw door een moeilijke periode ging en dat Tanya daar nu misbruik van maakt.

Vergeven & vergeten

Erg duidelijk is het allemaal niet. Tanya huurde een psychiater in om te bewijzen dat ze inderdaad gestalkt werd door haar vriend, maar de expert verkondigde later dat juist Giacomo het slachtoffer van stalking was.

Om het allemaal nog gekker te maken, probeert de prins het nu via social media weer allemaal recht te breien. “Ik wil in het openbaar mijn partner Tanya om vergeving vragen voor mijn valse beweringen”, schrijft hij op Facebook volgens Il Messaggero. “Ik hou van haar. Ik ben een gelukkig man.”

De twee zouden ook de feestdagen weer met elkaar hebben doorgebracht. Ondertussen loopt de rechtszaak om het geld terug te krijgen gewoon door. De cadeautjes mag Tanya houden, laat prins Giacomo weten.

De rechter van de prins, Armando Fergola, laat in the Telegraph weten dat hij er iets minder rooskleurig tegenaan kijkt. “Ze probeert hem nog steeds te manipuleren. Maar hij heeft zijn aanklacht niet teruggetrokken en zal dat ook niet doen. Het belangrijkste doel is om hem tegen haar te beschermen, zowel psychologisch als economisch. Het geld terugkrijgen is bijzaak.”

Bron: 9Honey, Express, The Times | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook