De houding van Kate Middleton heeft haar door een roerig jaar geloodst

Ze redde overigens niet alleen zichzelf, maar ook de rest van de Royal Family.

Lees ook

Het afgelopen jaar was een roerig jaar voor het Britse Koningshuis. Toch lijkt Kate Middleton, hertogin van Cambridge, daar niet door te zijn geraakt. Ze hanteert een vorm van temperament die velen aan een ander lid van het Koningshuis doet denken.

Een decennium tussen de Royals

Al meer dan tien jaar maakt Kate Middleton onderdeel uit van de Royal Family. Door de jaren heen wordt steeds meer duidelijk dat ze er dezelfde houding op nahoudt als de moeder van Queen Elizabeth. Afgelopen jaar kwam die houding goed van pas, aangezien er binnen de kringen van de Royal Family de nodige turbulentie gemeld werd.

Wegcijferen en doorzetten

Afgelopen zondag werd Kate Middleton 40 jaar oud. Dit werd gevierd met drie prachtige verjaardagsportretten, geschoten door Paolo Roversi. Ondanks de fijne sfeer van de foto’s markeerde Kates verjaardag het einde van een van haar meeste turbulente jaren bij de Royal Family. Prins Philip overleed in april 2021 en liet iedereen zeer bedroefd achter. Vlak daarvoor, begin maart 2021, gaven prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle een spraakmakend interview bij Oprah. Queen Elizabeth reageerde daar voorzichtig op, maar desalniettemin zorgde het interview voor enorm veel ophef. Maandenlang deden er geruchten over een definitieve breuk tussen prins William en prins Harry de ronde.
Vooral in de tijd kort na het interview werd duidelijk dat Kate zichzelf kan wegcijferen als dat moet en over veel doorzettingsvermogen beschikt. Ze was er voor haar man William en hielp hem door de moeilijke tijd heen. “Tijdens de dagen na het interview lag Kates focus bij William, niet bij haar gevoelens omtrent wat Harry en Meghan hadden gedaan”, vertelt een bron aan The Sunday Times. “Ze koos ervoor om William zoveel mogelijk persoonlijke steun te bieden tijdens een enorm verdrietige periode in zijn leven.”

Drama overslaan

De manier waarop Kate met dit alles omging, leverde haar de reputatie van de resident trooper op binnen de Royal Family. Ze houdt zich afzijdig van alle problemen en blijft op de achtergrond. Jamie Lowther-Pinkerton, een goede vriend van Kate en William en een van prins Georges peetvaders, vergeleek Kate in een interview met The Sunday Times onlangs met de Queen Mother (de moeder van Elizabeth). Ze delen volgens Lowther-Pinkerton dezelfde attitude to drama. Ook vermeldde hij dat Kate geweldig goed om kan gaan met moeilijke situaties. “Ze heeft een bijna ouderwetse kijk op drama, net als de Queen Mother – ze doet er gewoon niet aan.”

Handen uit de mouwen

Naast die onthullingen vertelde Lowther-Pinkerton over de tijd waarin hij voor de Queen Mother werkte. Hij vertelde dat hij het temperament van de Queen Mother in Kate terugziet. “Toen ik 23 jaar oud was, was ik een paar jaar lang de stalmeester van de Queen Mother. De hertogin doet me enorm aan haar denken.” Het doorzettingsvermogen en de vastberadenheid zijn ook bij Kate duidelijk aanwezig. “Op een bijzondere en leuke manier bezit Kate die talenten. Ze is net als de Queen Mother ongelofelijk aardig tegen werkelijk iedereen. Ze neemt de tijd om tegen mensen te praten, maar ze is ook een taaie. Wanneer er iets moet gebeuren, staat ze meteen klaar om aan de bak te gaan.”

Bron: Woman and Home | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook