Zó ziet de vrouw van Hugo de Jonge eruit

Al meer dan twintig jaar is Mireille zijn rots in de branding.

Lees ook

Hugo de Jonge kenden we allemaal als minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Sinds afgelopen maandag heeft hij een nieuwe baan en is hij minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening. Hij heeft door de jaren heen diverse functies bekleed, maar er zijn ook vaste factoren in zijn leven. Een daarvan is zijn huwelijk met Mireille.

Al meer dan twintig jaar getrouwd

15 oktober 1999 trouwde Hugo met zijn grote liefde Mireille. Ze ontmoetten elkaar op de middelbare school en werden in 1995 officieel een stel, toen ze samen in de vijfde klas van de havo zaten. Sindsdien zijn ze onafscheidelijk. Hugo noemde Mireille in gesprek met Story “zijn eerste en grote liefde.” Enkele jaren na het huwelijk volgde er gezinsuitbreiding. Hugo en Mireille hebben twee kinderen: zoon Ismael en dochter Sarah. Inmiddels zitten zij allebei op de middelbare school. Wat Mireille doet? Zij is maatschappelijk werkster op twee scholen.

Prille liefde

Hoe hun liefde precies opbloeide, vertelde Mireille eerder aan Art Rooijakkers in Rooijakkers Over de Vloer. Mireille heeft een chronische auto-immuunziekte, waardoor ze lange tijd in het ziekenhuis lag tijdens haar eindexamenjaar. Hugo nam toen cassettebandjes op om Mireille een steuntje in de rug te geven. “Maar jij had toen nog een vriendinnetje”, geeft Mireille aan. “We hebben het wel heel keurig gedaan hoor!” Mireille voelde al snel een vonk overslaan, maar wist niet of dit voor Hugo ook het geval was: “Hij is een beetje een allemansvriend, altijd al geweest.” Toch begonnen ze niet lang daarna met daten, en de rest is geschiedenis.

‘Man vol verrassingen’

Saai is het nooit geworden in die meer dan twintig jaar. En dat haar man ‘de coronaminister’ werd, schudde de boel natuurlijk behoorlijk op. “Ik ken hem al sinds mijn 17e. We zijn nu allebei 43, en als ik dan bedenk wat voor banen hij gehad heeft… In die zin is Hugo een man vol verrassingen”, vertelde Mireille in een eerder interview met Visie.

Benieuwd naar foto’s van Hugo en Mireille? Bekijk een paar kiekjes op de volgende pagina.

Laatste nieuws

Zie ook