Amalia & Alexia uit huis: zo houdt Máxima een oogje in het zeil

Het online leven van de prinsessen kent geen geheimen voor de koningin.

Lees ook

Social media speelt een grote rol in het leven van veel jongeren, en bij onze drie prinsessen is dat niet anders. Máxima houdt altijd een vinger aan de pols.

Online sessies

Het gebruik van social media kan voor veel plezier, maar ook voor mentale problemen zorgen. Gisteren was koningin Máxima online aanwezig bij een interactieve denksessie van MIND over dit onderwerp. Wat blijkt? Zij houdt een oogje in het zeil bij het social media-gebruik van haar dochters.

MIND

MIND is een maatschappelijke organisatie die psychische gezondheid wil bevorderen en iedereen die daarmee te maken heeft wil ondersteunen. Ze bieden hulp op verschillende manieren, onder andere via online sessies. Gisteren organiseerden ze zo’n denksessie, getiteld ‘De twee gezichten van social media‘. Ook koningin Máxima was daarbij online aanwezig, met haar werkkamer in Paleis Huis ten Bosch op de achtergrond.

Controle en betrokkenheid

Tijdens de voorstelronde vertelde Máxima dat ze zich al ongeveer twee jaar bezighoudt met de mentale gesteldheid van jongeren. Ze werkt nauw samen met MIND en vindt het belangrijk dat er controle is over wat jongeren allemaal op social media plaatsen en doen. Ook vertelde ze dat ze nauw betrokken is bij de activiteiten van de prinsessen op social media. Ze volgt alle drie haar dochters op Instagram en houdt goed in de gaten wat ze allemaal online plaatsen. Ziet ze iets voorbijkomen waarvan ze denkt dat het beter niet online kan verschijnen, dan spreekt ze Amalia, Alexia of Ariane daar meteen op aan.

Bron: Blauw Bloed, Harpers Bazaar | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook