Casual of chic: strakke shirts versus losse shirts

Lees ook

Wanneer je een willekeurige kast van een man opentrekt kom je waarschijnlijk veel verschillende kledingstukken tegen. Grote kans dat er geen touw aan vast te knopen is van wat een vent nu echt leuk vindt.

In de linkerhoek een paar grote sneakers. In de rechterhoek een paar sandalen. Mannen zijn over het algemeen iets ‘simpeler’ in het uitzoeken van hun kleding. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk. Wat altijd een dingetje bij mannen is, is het dragen van strakke of losse shirt. Ieder heeft zijn voorkeur. In dit artikel vertellen we meer over de strijd tussen strakke en losse shirts. Al is er hoogstwaarschijnlijk geen winnaar.

Strakke shirts voor de spierbundels

Mannen die regelmatig in de sportschool te vinden zijn, vinden het belangrijk gezond te leven. Toch zullen veel mannen niet ontkennen dat zij het belangrijk vinden er goed uit te zien. Andere dames en heren moeten wel kunnen genieten van hun prachtige lijf. Gelukkig zijn er inmiddels meer dan genoeg slim fit t-shirts voor mannen. Deze shirt vormen zich prachtig om het gespierde lichaam van de man, waardoor elke spierbal of sixpack meer dan goed in het oog verschijnt. Toch zijn er meerdere redenen voor mannen waarom zij kiezen voor strakke shirts. We geven je twee redenen die jij misschien niet had verwacht. 

Geen ophopingen onder je bovenkleding

Strakke shirts worden ook veel als ondershirt gebruikt. Een ondershirt hoort op een enkele uitzondering na onzichtbaar te zijn. Het is daarom belangrijk dat het ondershirt niet ophoopt. Een strak ondershirt zal logischerwijs minder ophopen dan een los ondershirt, waardoor je minder last hebt van zichtbare contouren. Kies je voor een strak T-shirt onder je bovenkleding? Dan ga je voor een nettere uitstraling. Ieder zijn eigen stijl!

Zweet wordt beter opgevangen

Wist je dat strakke kleding juist functioneel is bij warm weer? Dat heeft te maken met het feit dat zweet beter afgevoerd wordt door strakke T-shirts dan bij losse shirts. Een groot voordeel, zeker tijdens een warme zomerdag. Er zijn ook veel mannen die het gewoon heerlijk vinden zitten. Of ze nu afgetraind zijn of niet. Ze vinden losse shirts slordig en niet zakelijk genoeg. Daarom zijn de strakke shirts erg populair. Toch blijven de sportbeesten onder ons de grootste dragers van deze shirts.

Losse shirts voor de casual geklede mannen

Tegenhanger van de strakke shirts zijn de wat lossere shirts. Deze zijn vaak net ietsje te groot. Precies dat is iets wat mannen leuk vinden. Ze ogen cool, nonchalant en daarbij zit het bij veel mannen heel lekker. Er moet gezegd worden dat veel mensen juist wat lossere shirts dragen, omdat ze een vetje hier en daar willen verbergen. En heel eerlijk… dan zijn dit wel de beste shirts die je kunt dragen. 

Hoe lekker is het om op je scootertje in Bali, of gewoon in Zandvoort, te rijden met een heerlijk wapperend shirt? De warme wind die onder je shirt komt en een verkoelende werking heeft. Zonnebrilletje op, petje achterstevoren en je bent helemaal de bink van het eiland. In een wereld waarin kleding en uiterlijk steeds belangrijker lijkt te worden, komt de ‘hippie stijl’ steeds meer naar voren. En als hippies ergens om bekend staan is het wel de loszittende kleding. Buiten de grote hangbroeken kiezen veel mannen voor losse blouses of het loszittende shirt.

Er is geen goed of fout

Uiteraard is er geen goed of fout in deze kwestie. Iedereen moet helemaal voor zichzelf weten wat voor kleding hij of zij het leukste vindt. Daarbij gaat het uiteindelijk ook maar om een ding, namelijk dat de kleding lekker zit. Daarbij moet ook gezegd worden dat trends hier en daar nog wel eens veranderen. Grote kans dat veel losse shirt dragers in het verleden ook hele strakke shirts hebben gedragen. Andersom precies hetzelfde. 

Ready for the summer

Je hebt nu uitgebreid kunnen lezen over strakke en losse shirts. We hebben je verteld dat iedereen zijn eigen voorkeur heeft en dat het nu eenmaal heerlijk is om bij bepaalde gelegenheden een strak of juist een los shirt te dragen. Ook ben je erachter gekomen dat er meer redenen zijn voor het dragen van een strak shirt dan het laten zien van de spieren. Het is dus niet ook niet zo dat iedereen met een heel strak shirt zijn body graag wil laten zien. Een ding is zeker, veel mannen kunnen niet wachten op het lekkere weer om te shinen in hun mooie shirts. En daar geven we ze groot gelijk in. 

Beeld: Pexels

Laatste nieuws

Zie ook