Leuk babynieuws voor prinses Sofia en prins Carl Philip

Een nieuwe aanwinst voor de Zweedse koninklijke familie!

Lees ook

Leuk royal babynieuws! Lina Hellqvist, de zus van prinses Sofia, heeft haar eerste kindje verwelkomd. Sofia is daarmee voor de eerste keer tante geworden binnen haar eigen familie. 

Een kleine meid

In augustus vorig jaar werd aangekondigd dat Lina en haar partner Mattias Wikström hun eerste kleine spruit verwachtten. Inmiddels is het zover: ze hebben een dochtertje mogen verwelkomen. Op 13 januari verscheen het eerste artikel over de geboorte op de website van Svensk Dam, waarna Lina het nieuws bevestigde. De geboortedatum en de naam van het kleine meisje zijn nog niet bekendgemaakt.

Drie zoons

Het pasgeboren meisje is Sofia’s allereerste nichtje binnen de Hellqvist-familie: haar zusje Sara heeft geen kinderen. Zelf heeft Sofia drie zoons samen met prins Carl Philip, met wie ze in 2015 trouwde. In 2016 verwelkomden ze hun eerste zoon Alexander, gevolgd door Gabriel in 2017 en Julian in 2021.

zus-van-sofia

Lina, haar partner Mattias, haar moeder Marie. Voor hen lopen Alexander en Gabriel, de twee oudste zoons van prinses Sofia. Beeld: BrunoPress

Nog een zwangerschap?

Onlangs deden er nog geruchten de ronde over een mogelijke vierde zwangerschap van Sofia. Ze verruilde haar curtain bangs voor een volle, rechte pony. Het zou niet de eerste keer zijn dat een royal een nieuwe coupe gebruikt om de aandacht van een babybuikje af te leiden…

De afgelopen tijd zijn ze echter vooral bezig geweest met het uitvoeren van extra koninklijke taken, omdat een groot deel van de Zweedse royal family in de lappenmand zat door het welbekende virus. Eerst raakten koning Carl Gustaf en koningin Silvia besmet, later die week volgde een positieve test van kroonprinses Victoria en prins Daniel.

Bron: Royalty Online, Svensk Dam, Blauw Bloed | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook