Medewerker Buckingham Palace: ‘Kate gaat de monarchie redden’

Zij moet er samen met William voor zorgen dat de Kroon zal voortbestaan.

Lees ook

Alle hoop op Catherine! Kate Middleton heeft door de jaren heen een goede reputatie opgebouwd binnen het Engelse koningshuis. Ze wordt gezien als een van de stabiele factoren binnen de Royal Family. Een oud-personeelslid van de familie beweert nu zelfs dat Kate voor het voortbestaan van de Britse monarchie zal zorgen. No pressure…


Veel dingen tegelijk

Er is op dit moment behoorlijk veel gaande bij de Windsors. Allereerst gaat het op het gebied van gezondheid steeds minder goed met Queen Elizabeth, waardoor ze vaker stapjes terug moet doen. Prins Harry dreigt daarnaast de Britse regering aan te klagen, omdat hij vanwege problemen met beveiliging niet terug kan keren naar Engeland. Ook zijn er momenteel veel problemen met prins Andrew. Hij moet binnenkort in de rechtbank verschijnen omdat hij wordt verdacht van seksueel misbruik. In de aanloop naar die rechtszaak zijn vorige week zijn titels weggenomen. Door de samenloop van al die omstandigheden hangt er momenteel een donkere schaduw over het Britse koningshuis heen.

Licht in de duisternis

Patrick Jephson is jarenlang Chief of Staff geweest onder prinses Diana en weet als geen ander hoe het er binnen de Royal Family aan toegaat. “Zoals het schandaal omtrent prins Andrew laat zien, heeft de monarchie een enorme behoefte aan iemand die het gewoon goed doet”, vertelt hij in een interview met The Post. Hij voegde daaraan toe dat Kate Middleton die rol kan vervullen. “Kate is een lichtpuntje in die duisternis. Zij is net wat de monarchie nodig heeft in deze controversiële tijden. Het is geen understatement dat de toekomst van het koningshuis in haar handen ligt.”

Vertrouwen en druk

Royalty-kenner Katie Nicholls, die meerdere boeken over leden van de Royal Family heeft geschreven, geeft Jephson gelijk. “De Queen heeft haar vertrouwen in Kate geplaatst. Ze zal haar meer verantwoordelijkheden geven dan ooit tevoren. Elizabeth beseft maar al te goed dat ze met Kate een kip met gouden eieren in handen heeft. Ze kan bij het Britse volk niets verkeerd doen. Hoe meer aandacht er op haar gevestigd is, hoe minder aandacht er opgeëist kan worden door Harry en Andrew.”

Ook royal expert Robert Jobson heeft een soortgelijke voorspelling gedaan. Hij zei tegen The Mirror dat Kate en William de komende jaren een grote last op hun schouders zullen dragen, onder andere als gevolg van het vertrek van Harry en Meghan. “De komende tijd zal er steeds meer druk op Charles en Camilla komen te liggen. Op de lange termijn zal dat echter verschuiven naar Kate en William, die de zware taak krijgen om de Kroon relevant te houden.”

Bron: HLN, Woman and Home | Beeld: BrunoPress


Laatste nieuws

Zie ook