Ruud de Wild openhartig over moeilijke jeugd in sekte

In 'Lago di Beau' vertelt Ruud zijn ontroerende verhaal.

Lees ook

Niet vaak laat Ruud de Wild iets los over zijn jeugd, die behoorlijk traumatisch was. In Lago di Beau maakt hij een uitzondering en vertelt hij over het geloofsgenootschap waarin hij is opgegroeid.

Jeugd & gezin

Ruud is opgegroeid in een gezin met elf kinderen en een heel gelovige vader. “Ik kom uit een geloofsgenootschap, een sekte heet dat ook wel”, legt de dj uit aan presentator Beau van Erven Dorens. Zijn ouders geloofden dat het einde der tijden nabij is. “Dat was heel streng.” Als kind is hij dan ook een keer uit logeren gegaan en ‘nooit meer teruggekomen’, vertelt Ruud openhartig in Lago di Beau. “Het begon bij mij met een wantrouwen in het soort geloof”, zegt hij over zijn vertrek uit het gezin.

Grote impact

De dj heeft lange tijd een grote impact ondervonden van zijn traumatische jongen jaren. “Ik ben op een gegeven moment in therapie gegaan, omdat ik vastliep (…) Toen kwam mijn hele jeugd los. Er was geen houden meer aan.” De gesprekken met een psychiater noemt hij nu ‘het beste wat ik ooit kon doen’.

“Zij zei: ‘Je moet misschien dingen niet gaan uitsluiten, misschien moet je stoppen met vechten tegen je afkomst en tegen je geloof, misschien moet je het wel omarmen.’ Maar het mooie was, ze zei eigenlijk iets prachtigs. ‘Als je het omarmt, kun je het ook uit liefde loslaten.'”

De mooie dingen

Dat advies was waardevol voor Ruud. “Toen leerde ik heel langzaam: ik kan ook de mooie dingen meenemen”, vertelt hij. “Ik ben niet katholiek geworden, maar ik ben niet ongelovig.”

Lago di Beau is elke zondag om 21.35 uur te zien op RTL 4.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook