Familieperikelen? Prinses Eugenie doet juist nu een stap naar voren

Een groot nieuw project!

Lees ook

Prinses Eugenie laat zich niet tegenhouden door alle ophef in haar familie. Nu is júist het moment om zich van haar koninklijke kant te laten zien.

Eigen podcast

En ook dat doe je vandaag de dag door middel van een podcast. Prinses Eugenie maakte deze week bekend dat binnenkort haar eigen podcast verschijnt. Nee, geen gekeuvel over het alledaagse leven als Koninklijke Hoogheid, maar een serie voor haar liefdadigheidsorganisatie The Anti-Slavery Collective. Want wat doe je als je als Royal Family onder vuur ligt? Dan is het tijd om te belichten dat er een hoop goede doelen zijn die afhangen van koninklijke steun. Slimme zet, Eugenie!

Eugenie & Julia

The Anti-Slavery Collective is, zoals de naam al doet vermoeden, een organisatie die zich bezighoudt met het tegengaan van moderne slavernij. Prinses Eugenie richtte haar charity in 2017 op met haar goede vriendin Julia de Boinville. Met hun nieuwste project kunnen ze meer verhalen delen over het goede doel. “We zijn heel enthousiast dat we zijn begonnen met het opnemen van onze langverwachte podcast“, schrijven de twee oprichters in hun nieuwsbrief. “De podcast komt uit in 2022, dus stay tuned!”

Koninklijke toekomst

Door haar liefdadigheidsorganisatie juist in deze tijd meer zichtbaarheid (of nu ja, hoorbaarheid) te geven, laat prinses Eugenie dat ze nog altijd toegewijd is aan haar royal duties.

Hoewel prins Andrew zijn banden met goede doelen heeft moeten breken en zijn titels in heeft moeten leveren, heeft dat niet direct gevolgen voor zijn dochters Eugenie en Beatrice. Zij blijven ‘Koninklijke Hoogheden’ en mogen nog altijd koninklijke taken vervullen. Al zit een echt koninklijke toekomst er door de enorme reputatieschade van de Yorkies niet meer in voor Eugenie en Beatrice. Dat legt royaltykenner Richard Fitzwilliams uit aan Express. “Op dit moment hebben ze een beperkt aantal koninklijke verplichtingen. Maar uitbreiding van hun rol, wat een mogelijkheid was omdat er steeds minder jonge senior royals zijn, is nu uitgesloten in de toekomst.”

Bron: Hello! Magazine, Express | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook