Koningin Letizia leent weer uit haar schoonmoeders garderobe

Queen of Vintage!

Lees ook

Koningin Letizia van Spanje heeft niets te klagen als het om de omvang van haar walk-in closet gaat. Soms doet ze tóch een beroep op de garderobe van haar schoonmoeder, koningin Sofía. Zonde om al die couture te laten verstoffen, nietwaar?

Seventies royal fashion

Afgelopen herfst haalde koningin Letizia al eens een jurk tevoorschijn die haar schoonmoeder en voorganger, koningin Sofía, in 1981 debuteerde. De keuze viel bij veel mensen in de smaak: vintage is hipper dan ooit en Letizia suggereert stilletjes dat ze het heus wel met haar schoonmoeder kan vinden. Dit terwijl de twee koninginnen vaak worden neergezet als aartsrivalen. Of is het een gevalletje who wears it best? Hoe dan ook, Leti besloot om de truc deze week nog eens te herhalen. Bij het ontvangen van buitenlandse ambassadeurs in het paleis droeg ze een Valentino die rechtstreeks uit de kast van Sofía komt.

Koningin Letizia, 17 januari 2022. Beeld: BrunoPress

Fleurig in Valentino

Reina Sofía droeg de fleurige Valentino-japon in 1977 tijdens een bezoek aan Duitsland (kijk en vergelijk in deze Tweet). Beide koninginnen geven er hun eigen draai aan. Sofía maakte ‘m af met een strikje en een diamanten ketting, terwijl Letizia het houdt bij een strakke ceintuur en smaragden oorbellen. Misschien dat royal fashion tijdloos is, misschien dat Letizia slim gebruik maakt van het terugkerende modebeeld uit de jaren zeventig. De japon misstaat hoe dan ook niet in 2022!

Beeld: BrunoPress

Royal recycling

Koningin Letizia is niet de enige royal die weleens aan hergebruik doet. Herinner je je bijvoorbeeld nog de groene ‘pluizenjurk’ die koningin Máxima uit de kast van prinses Beatrix leende? Het laat maar weer zien dat de jurken van de vorige generaties zorgvuldig worden bewaard in de paleiskasten. Wie weet waar ze ooit nog goed voor zijn.

Zo lenen prinsessen Amalia, Alexia en Ariane ook met regelmaat stukken uit de kast van moeder Máxima. De dochters van Letizia, prinses Leonor en prinses Sofía, zijn nog niet met kleding van hun moeder gespot, maar delen dan wel weer een koninklijke kledingkast met elkaar. En prinses Beatrice van York wist iedereen te verrassen door op haar trouwdag een oude jurk van haar granny, Queen Elizabeth, nieuw leven in te blazen. Vintage shoppen wordt wel héél makkelijk als ’t gewoon in de met design gevulde kasten van je eigen familie kan!

Bron: Hola, 9Honey | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook