Ja ik wil….een titel: deze nieuwe royals kregen we erbij

We kregen er - dankzij slim trouwen - weer wat nieuwe royals bij.

Lees ook

Victoria, Mahkameh, Nina, Alizée… We hebben er recentelijk aardig wat nieuwe royals en adellijken bij gekregen, die de high society leuk aanvullen.

Langgerekte bruiloften

Pandemie of niet, er is recentelijk heel wat afgetrouwd in koningshuizen. En het lijkt misschien alsof het allemaal bescheiden micro weddings waren, maar de meeste paren smeerden de festiviteiten gewoon sneaky uit. Het ene jaar in kleine kring trouwen voor de wet en een tijd later alsnog voor de kerk. In de tussentijd waren er familiefeesten, vriendenfeesten en pre-parties om de bruidsstemming er toch een beetje in te houden.

Spencer & de sponsors

Zo is de high society nog altijd niet uitgeroddeld over het huwelijk van Lady Kitty Spencer, het nichtje van prinses Diana. Zij had drie dagen nodig om te trouwen, in Rome, in Villa Aldobrandini, met de dertig jaar oudere zakenman Michael Lewis. Die een hilarische bijrol speelde in zijn – geheel door Dolce & Gabbana gesponsorde – huwelijk. Kitty moest in ruil veel en lang poseren in vijf couturejurken. Ook moest ze meewerken met het camerateam dat D&G had ingehuurd voor backstagefilmpjes. De bruidegom verveelde zich zo dat hij zich terugtrok in de bruidssuite met zijn laptop.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kitty Spencer (@kitty.spencer)

Er is precies één foto van het gelukkige stel, met net buiten beeld een stylist die ervoor moest zorgen dat de rok mooi ‘opwaaide’. Tot zover de spontaniteit van de mooiste dag van Kitty’s leven. Plus – shock & horror – haar vader was niet afgereisd voor het huwelijk. Toch wel een teken dat de 9de graaf Spencer niet verrukt was over de gang van zaken. Kitty’s huwelijk is hiermee een afschrikwekkend voorbeeld geworden voor niet al te kapitaalkrachtige royals en aristo’s. Een kleine, sobere bruiloft met persoonlijke details – zoals die van prinses Beatrice, die in een avondjurk van haar oma danste op muziek uit een smartphone tijdens een piepklein tuinfeestje – is veel chiquer en romantischer dan een extravagante reclamespot.

De zusjes van Liechtenstein

Ook hebben we de zusjes van Liechtenstein. Zij hielden het vooral chic, maar nu hoef je ook niet te beknibbelen of om freebies te bedelen als je oom de rijkste monarch van Europa is en je als familie meedeelt in een trustfonds ter waarde van 4 miljard euro. Ze trouwden kort na elkaar. De eerste was Prinses Anunciata, een succesvol kunstcurator, die al voor de wet getrouwd was met ondernemer Emanuele Musini. Ze deed het met het kerkelijk huwelijk in Wenen nog eens dunnetjes over. De bruid droeg een Valentino met enorme pofmouwen en een pofrok waar de meningen over verdeeld waren (je waardeert toch meteen Beatrix meer, die in 2002 alle fratsen aan Máxima’s trouwjurk afkeurde en zo voor een Valentino-klassieker zorgde). Erbij de Habsburg Fringe tiara, want de Liechtensteiners zijn niet alleen rijk, maar ook niet van de straat.

Big Fat Greek Wedding

Door naar Griekenland, waar prins Philippos, de zoon van oud-koning Constantijn en oud-koningin Anne-Marie, trouwde met Nina Flohr. Die was al prinses Nina sinds hun burgerlijk huwelijk in december 2020 in St. Moritz. Daar waren, hartje lockdown, alleen hun vaders bij als getuigen. Vervolgens zeiden ze tijdens de eerste versoepelingen nogmaals officieus ‘I do’ tegen elkaar op een high society feestje in Cambridgeshire, in het bijzijn van hun vrienden.

Prins Phillipos en Nina Florh
Prins Philippos en prinses Nina. Beeld: BrunoPress

In oktober 2021 vierden ze alsnog het kerkelijk huwelijk in de kathedraal van Athene, in het bijzijn van vele Euroyals. Het bestond uit een pre-party, aan het meer van Vougliameni, met de volgende dag de ceremonie, een receptie en een feest in de jachtclub. Dat alles werd opgevolgd door een ‘wedding breakfast’ voor intimi. De bruid had een Chanel- fetisj en het designmerk bleek zowaar ook lelijke bruidsjurken te kunnen maken. De arme ziel leek een lompe herderin, maar gelukkig straalde Nina zelf zo dat ze het won van haar look. En applaus voor de Antique Corsage Tiara, die ze van haar schoonmoeder leende voor echte prinsessenallure.

Het volledige artikel, met nog véél meer al dan niet geslaagde royal weddings, tiara’s, trouwjurken en tranen, lees je in de nieuwste Beau Monde (nummer 1 – 2022). Nu in de winkels!

Tekst: Ella Vermeulen, Beau Monde 01-2022 | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook