Noorse prinses Ingrid Alexandra is bijna 18 en krijgt eigen kantoor

Een echte mijlpaal!

Over twee dagen wordt prinses Ingrid Alexandra van Noorwegen 18 jaar oud. Ze heeft daarom een eigen kantoor in het Koninklijk Paleis gekregen. Op de Instagram-pagina van de Noorse Royal Family is nu een foto van Alexandra in dat kantoor gedeeld.

Twee broers

Op 21 januari 2002 werden kroonprins Haakon Magnus en zijn vrouw, prinses Mette-Marit, ouders van Ingrid Alexandra. Voor Haakon was het zijn eerste kind, voor Mette-Marit haar tweede. Zij heeft uit een eerdere relatie ook nog een zoon genaamd Marius. Hij blijft bewust zoveel mogelijk uit de spotlights. Na Ingrid Alexandra volgde nog een zoon, prins Sverre Magnus.

Ingrid Alexandra is de tweede in de lijn van de Noorse troonopvolging, na haar vader. Op het moment dat ze aantreedt, zal ze officieel de tweede vorstin ooit zijn in Noorwegen. Alleen koningin Margaret van Denemarken, Noorwegen en Zweden ging haar voor: zij regeerde over die drie landen van 1387 tot 1412.

Opgegroeid in de belangstelling

In tegenstelling tot hun halfbroer Marius groeiden Ingrid Alexandra en Sverre op in the public eye. Net als de koninklijke familie in Nederland heeft de Noorse koninklijke familie een gedeeld Instagram-account, waar af en toe foto’s van de kinderen op verschijnen. Gisteren werd op dat account een foto van Ingrid Alexandra gedeeld, ter aankondiging van haar naderende verjaardag.

Eigen kantoorruimte

De Instagrampost bevat twee vrijwel identieke foto’s, geschoten door Ida Bjørvik. Ingrid Alexandra is te zien in een zwart broekpak. Ze zit op een bank in een kamer die zich duidelijk ergens in het Paleis van de koninklijke familie bevindt, in Oslo. Het bijschrift bevestigt dat en vult aan dat het om een kantoorruimte gaat. “De prinses heeft haar eigen kantoor in het Paleis, waar deze foto’s zijn genomen. In de loop der tijd zal ze meer officiële taken voor het Koninklijk Huis krijgen. De komende jaren zal de prinses zich echter vooral richten op haar opleiding”, zo valt te lezen.

Belangrijke bezoekjes

Momenteel gaat Ingrid Alexandra naar de Elvebakken Upper Secondary School in Oslo. Welke vervolgopleiding ze zal gaan doen, is nog niet bekend. Wel zijn de plannen in de aanloop naar haar verjaardag onthuld. Morgen zal Ingrid Alexandra het parlement bezoeken en met enkele ministers spreken over hun werkzaamheden in de Noorse regering. Ook zal ze een bezoek brengen aan het hooggerechtshof en premier Jonas Gahr Støre ontmoeten. Verwacht wordt dat ze op haar verjaardag officiële felicitaties van verschillende regeringsleden zal ontvangen. Wij wensen haar alvast een hele fijne verjaardag!

Bron: Royal Central, Vorsten | Beeld: Instagram Norwegian Royal Family, BrunoPress

Laatste nieuws