Prins Charles heeft prins Harry en zijn gezin tóch uitgenodigd

De eerdere problemen lijken langzaam weg te ebben.

Lees ook

Prins Harry en zijn gezin wonen al twee jaar in Amerika. Sindsdien is hun relatie met de rest van het Britse koningshuis er niet beter op geworden. Toch heeft prins Charles hen onlangs uitgenodigd om, als ze in Engeland zijn, bij hem langs te komen. 

Verlangen naar contact

Afgelopen week werd duidelijk dat Harry juridische stappen ging ondernemen. Hij kan met zijn gezin voorlopig niet naar het Verenigd Koninkrijk komen, omdat daar geen beveiliging voor hen kan worden gegarandeerd. Hoewel we nog niet weten hoe dat verhaal afloopt, is al wel duidelijk geworden dat Harry’s familie hem graag weer wil zien.

Ontmoeting met de kleinkinderen

In 2019 verwelkomden Harry en Meghan hun zoon Archie. Afgelopen lente kwam daar nog een spruit bij: hun dochter Lilibet. De kinderen zijn ook meteen de reden waarom Charles graag wil dat Harry en zijn gezin bij hem langskomen. Hij heeft Archie voor het laatst gezien toen het jongetje een half jaar oud was. De inmiddels zeven maanden oude Lilibet heeft hij überhaupt nog nooit in het echt gezien.

Vriendelijk gebaar

Volgens de Britse krant The Mirror wil Charles graag een band met zijn kleinkinderen opbouwen. Hij zou het gevoel hebben dat er iets zou missen in zijn leven als hij ze niet kan leren kennen. De krant beweert dat Charles rond kerst al contact met Harry heeft opgenomen over deze kwestie. In het Verenigd Koninkrijk wordt dat gezien als een vriendelijk gebaar van vader naar zoon. Het zou een teken zijn dat de spanningen, die vorig jaar na het interview met Oprah Winfrey ontstonden, aan het wegebben zijn.

Problemen met de beveiliging

Helaas zou het kunnen dat Charles’ plan voorlopig niet doorgaat, vanwege de problemen met de beveiliging van Harry. Uit een statement van Harry’s wettelijke vertegenwoordiger blijkt dat Harry graag wil ‘dat zijn kinderen zijn thuisland leren kennen’. Er staat echter ook in dat hij zich zonder de benodigde politiebescherming in het Verenigd Koninkrijk ‘niet in staat voelt om terug te keren naar huis’. Tijdens zijn bezoek in juli 2021 voelde hij zich erg onveilig, omdat er onvoldoende beveiliging voor hem was. Het was dan ook meteen de laatste keer dat hij naar zijn thuisland is afgereisd.

Verwachtingen

Volgens The Mirror worden Harry en Meghan aanstaande lente en zomer voor bezoeken in het Verenigd Koninkrijk verwacht. Harry zou tegen familieleden gezegd hebben dat hij in april bij een herdenkingsdienst voor zijn overleden vader prins Philip aanwezig is. Ook wordt verwacht dat zowel Harry als Meghan in juni naar het Verenigd Koninkrijk reizen om de Jubileeviering van Queen Elizabeth bij te wonen. Door de huidige juridische problemen omtrent de beveiliging is het echter nog niet duidelijk of Harry überhaupt naar Engeland komt. En als hij dat wel doet, is het nog maar de vraag of zijn gezin met hem mee zal reizen.

Bron: Tatler, The Mirror, HLN | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook