Grappig: Meghan Markle heeft een koninklijke voorouder

Er stroomt wel degelijk een drupje blauw bloed door haar aderen.

Sinds haar huwelijk met prins Harry in 2018 mag Meghan Markle zich officieel lid van de Britse koninklijke familie noemen. Maar wie diep genoeg in haar verleden graaft, komt nóg meer royals tegen.

Koninklijke stamboom

Meghan Markle heeft namelijk ook een beroemde koninklijke voorouder, wijst genealogisch onderzoek uit. De hertogin van Sussex stamt via haar vader in een directe lijn af van koning Robert I van Schotland, ‘een van de succesvolste en geliefdste koningen van Schotland’, schrijft Andrew Morton in zijn biografie van Meghan.

Dan hebben we het wel over maar liefst 25 generaties geleden. De koning, beter bekend als Robert the Bruce, leefde van 1274 tot 1329. Ondanks veel tegenslagen wist deze koning Schotland onafhankelijk te houden door een grote triomf tegen het Engelse leger. Dat doorzettingsvermogen van de Markles leeft ook meer dan zeven honderd jaar later nog voort!

Nog meer royals

Volgens de genealoog Gary Boyd Roberts stamt Meghan Markle daarnaast af van de Engelse koning Edward III, die in 1312 werd geboren op Windsor Castle. Dat kasteel is het huidige onderkomen van de Queen.

Beeld: BrunoPress

Deze Roberts speurde ook de verre familieband tussen prins Harry en Meghan Markle op. En dan hebben we het ook écht over ver. Ene Sir Philip Wentworth, die zo’n 700 jaar geleden leefde, is zowel een voorouder van Meghan als van prinses Diana, en daardoor van prins Harry. Biograaf Morton wijst uit dat heel veel mensen wel een handjevol koninklijke voorouders hebben als je maar ver genoeg teruggaat, maar dat zulke vondsten bij Meghan ‘wel extra betekenis hebben gekregen.’

Een dienstmeisje in Windsor Castle

Doris Markle, de oma van Meghan aan vaderskant, had ook een bijzondere connectie met het Britse koninklijk huis. Een van haar voorouders (en dus ook van Meg) was Mary Bird, die in de negentiende eeuw als dienstmeisje in Windsor Castle werkte.

Harry en Meghan stellen Archie voor in Windsor Castle, 2019. Beeld: BrunoPress

Windsor Castle, het huidige optrekje van Queen Elizabeth, heeft dus een bijzondere betekenis voor Meghan: de ene voorouder werd er geboren als koning, de andere bewandelde er de gangen als dienstmeid. Zelf woonde ze er als hertogin in een cottage in de achtertuin. Ook is het de plek waar zoontje Archie, het volgende takje aan de stamboom, voorgesteld werd aan de wereld. Een leuk lesje geschiedenis!

Bron: The Sun, Andrew Morton – Meghan: A Hollywood Princess | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws