In deze kleur outfit zul je Queen Elizabeth nooit zien

De Queen heeft er een 'opvallende' reden voor.

Wanneer Queen Elizabeth in het openbaar verschijnt, zien we haar meestal in een vrolijke monochroom outfit. Of het nou felroze, felblauw of felgroen is, de koningin van Engeland kan alles hebben. Toch is er een kleur die ze liever niet draagt, zo onthult ze.

Mantelpakjes

Queen Elizabeth mag dan wel tegen de honderd aanlopen, haar stijl is nog altijd onberispelijk. In modeland heeft ze al jaren een iconische status door haar felgekleurde mantelpakjes en elegante stijl. De Queen weet zelf heel goed dat ze bekend staat om haar flitsende looks, want ooit maakte ze een grapje over een kleur die ze nooit zal dragen.

Queen in knalkleuren

Het schijnt namelijk dat Elizabeth het dragen van de kleur beige het liefst vermijdt, omdat die kleur nogal onopvallend is. Dat schrijft Robert Hardman in zijn biografie van de Queen. “Mijn favoriete opmerking die ze ooit maakte was: ‘Ik kan nooit beige dragen, want dan weet niemand wie ik ben’. Liever trekt ze knalkleuren uit de kast om wél gezien te worden.

Queen

Opvallen

Gravin Sophie van Wessex, de schoondochter van Queen Elizabeth vertelde ook al eens over het bijzondere kleurenpalet van de koningin in de documentaire Our Queen at Ninety: “Vergeet niet dat wanneer ze ergens opduikt, de menigte twee, drie, vier, tien, vijftien meter dik is. Iemand moet kunnen zeggen dat hij een stukje van de hoed van de koningin heeft gezien toen ze voorbijkwam. Ze moet opvallen zodat mensen kunnen zeggen ‘Ik heb de koningin gezien!'”.

Bron: Mirror UK | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws