Deze prachtige ring van prinses Diana is nog steeds te koop

De ring is nog altijd populair.

Lees ook

Dat ze in het Britse koningshuis dol zijn op juwelen weten we inmiddels wel. Met name het merk Cartier wordt veel gedragen en deze sieraden gaan dan vaak ook generaties mee. Maar wist je dat één bijzondere ring van prinses Diana tegenwoordig nog steeds bij het juwelenhuis te koop is?

Cartier

Prinses Diana was dol op Cartier. Zo droeg ze onder andere een horloge van het merk, een Cartier Tank Française, die inmiddels wordt gedragen door schoondochter Meghan Markle.

Het sieraad werd in 1916 ontworpen door Louis Cartier en is sindsdien altijd in de mode gebleven. Daarnaast wordt het klokje nog steeds beschouwd als een van de meest begeerde horloges ter wereld. Sarah Buck, een woordvoerster van H&T, vertelde aan Express.co.uk: “Dit iconische horloge, dat eerder in het bezit was van prinses Diana, is de 18-karaat geelgouden versie en heeft, gezien de leeftijd van het horloge, waarschijnlijk een mechanisch uurwerk.”

Klassieke ring

Het horloge was niet het enige sieraad van Cartier dat Diana graag droeg. Voordat ze het uurwerk om haar pols droeg, werd ze al regelmatig gespot met een Cartier-ring. Lady Di werd voor het eerst met de populaire ring gespot in de jaren 80, waarschijnlijk nog voordat ze prins Charles ontmoette. De ring is nog steeds verkrijgbaar, alleen moet je er wel een flink bedrag voor neerleggen. Voor zo’n 1350 euro is-ie van jou.

Diana
5 September 1993. Diana is te zien met de Cartier ring. Beeld: Brunopress

Diana combineerde de ring meestal met haar verlovingsring, wat alleen maar laat zien hoe verknocht ze was aan dit sieraard. De beroemde verlovingsring van Lady Di is tegenwoordig ook nog altijd in de koninklijke familie te vinden. Niemand minder dan Kate Middleton heeft deze tegenwoordig om haar vinger. De ring is wereldberoemd en naar schatting 300.000 pond waard. Wees er voorzichtig mee, Kate!

Kate
Kate met de ring van Diana. Beeld: Brunopress

Verlovingsring

Volgens royaltyinsiders was het sieraad eigenlijk bedoeld voor Meghan, in plaats van Kate. Volgens de documentaire The Diana Story was de ring niet voor prins William bedoeld, maar voor prins Harry. Toen Diana in 1996 overleed, mocht hij namelijk een sieraad uit haar imposante juwelencollectie kiezen. Hij koos – niet geheel verrassend – voor haar saffieren verlovingsring. Toen prins William echter op het punt stond om zich te verloven, gaf Harry de verlovingsring aan zijn grote broer. Voor zijn Meghan liet hij jaren later een zelfontworpen ring maken in plaats van op één knie te gaan met een familiestuk.

Bron: Marie Claire UK | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook