Met déze tips zorg je goed voor je huid in de winter

Zo behoud jij een zachte huid.

Zodra het buiten kouder begint te worden, kunnen we dit meteen merken aan onze huid. Al die regen, hagel en wind zorgen ervoor dat je perzikhuidje verandert in een schraal geheel. Geen reden voor paniek, want je kunt de kou ook voorblijven. Volg deze tips en behoud ook in de winter een glowy en gezonde huid.

1. Kies voor andere dag- en nachtcrème

In de zomer vinden we het belangrijk dat onze huid de juiste aandacht krijgt om de warme zonnestralen te overleven. Hierdoor kies je misschien voor een dagcrème die heel licht is. Omdat de weersveranderingen en verschil in temperatuur je huid een stuk roder, gevoeliger en droger kunnen maken, kun je beter kiezen voor een dagcrème met een voedende werking. Hydrateren is ontzettend belangrijk. Gebruik daarom ook voedende lipiden (oliën) en breng deze aan voor je dagcrème. Zo kunnen de actieve ingrediënten goed in de huid trekken.

Nachtcrème is verder een must voor de winter. Waar je dagcrème nog weleens mag overslaan, is dit bij nachtcrème absoluut not done. Terwijl je slaapt, neemt je huid voedende stoffen veel beter op dan overdag. Voor een zacht huidje kies je in de winter voor een nachtcrème die voedend en hydraterend is. Producten met vitamine E zijn ook een aanrader, dit zorgt er namelijk voor dat het vochtevenwicht van je huid wordt behouden.

2. Hydrateren, hydrateren, hydrateren

Wist je dat een droge huid veroorzaakt wordt door te weinig vocht? Dit kan komen doordat je te weinig water drinkt, maar ook de weersinvloeden hebben hier effect op. Kies daarom voor producten die hydraterende ingrediënten bevatten, zoals hyaluronzuur. Ook kan het geen kwaad om wat vaker een hydraterend maskertje te doen. Gelukkig is dat geen straf!

3. Een scrubbeurt minder

Scrubben is heel goed voor de huid om dode huidcellen weg te halen. Toch kun je dit in de winter, en vooral met koude weersomstandigheden, beter niet doen. Door het scrubben tast je namelijk ook de huidbarrière aan. En die barrière beschermt je huid tegen invloeden van buitenaf. Kortom, niet meer zo vaak doen. Wanneer je alsnog behoefte hebt aan een stukje selfcare, dan kun je het beste gaan voor een milde variant scrub.

4. Smeren maar

Voordat je de koude wind, regen en hagel trotseert, kun je je lichaam ook eerst klaarstomen met een vette crème. Smeer je lichaam na het douchen in met een royale laag crème en laat het goed intrekken. Ook je lippen zullen snel uitdrogen, met gebarsten lippen tot gevolg. Voorkom dit door je lippen te scrubben met suiker, honing en kokosolie en daarna in te smeren met een voedende balsem. Hallo, zachte en zwoele lippen.

5. Maak er een momentje van

Producten voor je huid laten daadwerkelijk verschil zien als je ze regelmatig gebruikt. Om ze per ongeluk niet links te laten liggen, is het een goed idee om een routine te verzinnen. Steek een kaarsje aan, zet een leuk liedje op en pak desnoods een kopje koffie. Dit is een momentje voor jezelf én voor een goed doel. Want een gezonde huid is een blije huid!

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: iStock

Laatste nieuws