Column Ella: ‘Crisismanagement à la Hollywood’

'Dat is lastig voor mensen die leven voor aandacht.'

Journaliste en society-watcher Ella Vermeulen becommentarieert de wereld van Hollywood en omstreken.

Crisismanagement à la Hollywood

Ook in de perfecte levens die celebs gaarne op Instagram etaleren, gaat er wel eens wat mis. En dan blijkt de schade beperken toch een vak apart. Zo meende Chrissy Teigen met een vlot mea culpa de claims over haar online bully-gedrag te kunnen ontkrachten. Dat viel tegen, zodat ze maandenlang door het stof moest om haar reputatie te redden, tot en met getuigen over hoe blij ze was dat ze ‘al’ vijftig dagen niet gedronken had.

Met zichzelf na een uitglijder pitchen als slachtoffer gaan celebs het meest de mist in. Hartje pandemie gaf Kim Kardashian tegen alle regels in een groot en veel bekritiseerd feest voor haar 40ste verjaardag. Haar reactie: “De pers heeft de pik op me.” Vanessa Hudgens? Viste naar bijval door de ‘dor hout’-theorie aan te hangen wat betreft coronasterfgevallen. Ze kwam vooral over als een popje dat baalde dat haar leuke leven even stillag en maakte het daarna eigenlijk alleen maar erger met haar ‘excuses’. Nu is het ook weer nergens voor nodig om iemand helemaal te cancellen, iedereen verdient een tweede, derde en soms zelfs vierde kans. Maar het zou de gemiddelde celeb sieren om na een misser gewoon even niets te doen. Dat is lastig voor mensen die leven voor aandacht.

Waarbij ik niet om Hilaria Baldwin heen kan, als nieuw dieptepunt in narcisme. Hilaria’s man Alec veroorzaakte op de set van ‘Rust’ een dodelijk ongeluk toen een pistool niet geladen bleek met losse flodders, maar met echte kogels. Cinematograaf Halyna Hutchins stierf, regisseur Joel Souza raakte gewond. De tragedie was niet Alecs schuld, een acteur gaat niet over de rekwisieten. En hij was er overduidelijk stuk van. Elk weldenkend mens zou een tijdje uit beeld verdwijnen om het te verwerken en de nabestaanden ruimte te geven. Zo niet zijn aandachtverslaafde vrouw Hilaria, die zich eerder al eens onterecht als Spaanse voordeed om wat meer ‘woke’ te lijken (ze komt uit Boston en heet gewoon Hillary).

Zij sleepte Alec een paar dagen na het drama alweer mee om te gaan shoppen bij Ralph Lauren en verkleed op de foto te gaan met ál hun kinderen voor Halloween. ‘Parenting through this has been an intense experience,’ schreef ze erbij, want het moest natuurlijk wel weer over háár gaan. Sindsdien is het weer zelfpromotie als gewoonlijk. #mamaheart Ik begrijp dat je met zes kinderen niet eeuwig binnen kunt blijven en dat het leven doorgaat. Maar hou je escapades en gezinsgeluk een poosje voor jezelf. Deel het niet met de hele wereld, denk aan Halyna’s zoon van negen die zonder moeder verder moet. Laat ons je even missen.

Tekst: Ella Vermeulen | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws