Wordt Kate de eerste die het stokje van Harry overneemt?

Niemand minder dan hertogin Kate wordt nu als mogelijke vervanger genoemd.

Lees ook

Sinds prins Harry verhuisde naar Amerika en zijn koninklijke taken neerlegde, wordt er nog steeds gezocht naar een vervanger die onder andere de koninklijke beschermheerschappen van de Sussexjes kan overnemen. Niemand minder dan hertogin Kate wordt nu als mogelijke opvolger aangewezen. Dat wordt een volle agenda!

Rugby

Kate zou namelijk zomaar eens de nieuwe beschermvrouwe van de Rugby Football Union (RFU) kunnen worden, een patronaat dat eerder aan prins Harry was toegewezen. Dit is nog niet bevestigd, maar volgens paleisbronnen zal de aankondiging ‘op korte termijn’ worden gedaan. De hertogin zou dan het eerste lid van de koninklijke familie zijn die een van de voormalige beschermposten van prins Harry op zich neemt. Harry gaf zijn patronages in 2021 terug aan de Queen toen hij en Meghan definitief besloten om niet terug te keren als werkende royals.

Mocht Kate deze functie overnemen van prins Harry, dan kan dat thuis zomaar voor wat onderlinge strijd zorgen. Prins William is namelijk de beschermheer van de Welsh Rugby Union. En dit team speelt toevallig eind februari tegen de Engelse Rugby Football Union. Oh oh…

William, Harry en Kate
William, Harry en Kate. Beeld: Brunopress

Harry en Kate

Of Harry het kan waarderen dat Kate zijn oude taken misschien overneemt? We denken dat de Duchess een waardige opvolger kan zijn. Prins Harry en Kate Middleton kennen elkaar al járen. Lange tijd waren ze, naast aangetrouwde familie, ook goede vrienden van elkaar, en prins Harry noemde de hertogin ooit ‘de zus die hij nooit had gehad.’ Samen met prins William vormden Kate en Harry een hecht drietal – en later ‘the fab four’ met hertogin Meghan erbij.

Het wordt een drukke bedoening voor de Cambridge’jes als zij alle taken van de vertrokken Harry en Meghan op zich nemen, maar someone’s got to do it. Kan iemand een nieuw blik werkende royals opentrekken?

Bron: Express | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook