Dit belangrijke advies kreeg kroonprinses Mary van haar moeder

Ter ere van haar aanstaande vijftigste verjaardag deelt Mary de mooie woorden van haar overleden moeder.

Lees ook

Het is dit jaar vijfentwintig jaar geleden dat kroonprinses Mary van Denemarken afscheid moest nemen van haar moeder. Dit jaar bereikt de kroonprinses zelf een bijzondere mijlpaal: ze wordt vijftig jaar. Ter ere van haar aanstaande verjaardag blikt Mary terug op het belangrijkste advies dat ze van haar moeder kreeg. 

Levensles

Op 5 februari mag kroonprinses Mary van Denemarken vijftig kaarsjes uitblazen. Ter ere van deze belangrijke mijlpaal deelt ze de belangrijkste levensles die ze van haar moeder, die in 1997 overleed, kreeg. “Je kunt alleen jezelf zijn”, herhaalt Mary de woorden van haar moeder.

“Ze had er volkomen gelijk in. Ik heb mezelf aan die woorden herinnerd toen ik af en toe het gevoel had dat ik mezelf ging verliezen”, vertelt de kroonprinses openhartig aan Eurowoman Magazine.

Verlies moeder

Het is dit jaar vijfentwintig jaar geleden dat de moeder van de prinses, Henrietta Donaldson, overleed. Ze stierf door een hartaandoening toen Mary zelf nog maar vijfentwintig jaar oud was. De kroonprinses praat niet vaak publiekelijk over het verlies van haar moeder. Bij een bezoek aan ‘Children, Youth and Mourning’, een steungroep voor jonge mensen die te maken krijgen met rouw, maakte ze een uitzondering.

“Het is te vroeg gebeurd”, vertelde Mary toen. “Maar naarmate je ouder wordt, leer je de tijd die je samen hebt gehad als een geschenk te zien. En het verlies biedt iets wat je anders niet zou hebben. Het maakt je een sterk persoon.”

Bron: Blauw Bloed | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook