Deze voormalig GTST-actrice werkt nu als buschauffeuse

De soapie is een andere weg ingeslagen.

Lees ook

Doet de naam Chris Jollens een belletje rinkelen? In de jaren negentig speelde de actrice de rol van Dian Alberts in Goede Tijden, Slechte Tijden. Inmiddels is Chris een heel ander carrièrepad ingeslagen. In een interview met de Telegraaf vertelt ze dat ze nu werkzaam is als buschauffeuse. 

Soapie

Tussen 1994 en 1999 speelde Chris de rol van Dian Alberts in GTST. Nadat haar personage uit die serie werd geschreven, heeft ze nog drie jaar de rol van Luciel Starrenburg gespeeld in de soapserie Onderweg naar Morgen. Nadat ook die rol eindigde, ging ze verder in het theater. Inmiddels heeft ze dus een nieuwe roeping gevonden. Ze heeft de Randstad achter zich gelaten en is in het Noorden van het land aan de slag gegaan als buschauffeuse. Ze bestuurt bussen in Friesland, Drenthe en Groningen.

Chris Jollens GTST
Chris Jollens als Dian Alberts in Goede Tijden, Slechte Tijden | Beeld: RTL, GTST

Blij met anonimiteit

In de bus wordt Chris amper herkend van de twee hitseries waar ze een rol in speelde. Of ze dat erg vindt? Integendeel, ze geniet er juist wel van om een redelijk anoniem leven te leiden. Toen ze nog elke dag op televisie te zien was, kreeg ze in het dagelijks leven vaak kritiek. “Stond ik bij de visboer en vond ik de tong erg duur. Die kocht ik dus niet. Hoor ik achter mij een onvriendelijke stem: ‘Nou zeg, die kan jij echt wel betalen hoor!’ Huh? Hoezo? En toen ik was bevallen van mijn dochter, liep er ineens een fotograaf door de straat”, aldus Chris.

No going back

Chris lijkt erg gelukkig met haar huidige beroep. Of ze ooit nog weer terug zou keren naar het leven als actrice? De kans is klein, zegt Chris. “Begrijp me niet verkeerd, acteren is geweldig, zeker als je de kans krijgt om je te verdiepen in een rol en het personage aan te passen. Maar het gedoe eromheen trek ik niet!”

Bron: De Telegraaf, RTL Boulevard, Grazia | Beeld: GTST

Laatste nieuws

Zie ook