Robert Doornbos over Chantal Bles: ‘Het was meteen raak’

'Sinds mijn dochtertje Jada is hersteld van kanker, staan we een stuk dankbaarder in het leven.'

De veertigjarige Robert Doornbos zat vroeger zelf achter het stuur van de snelste wagens ter wereld. Tegenwoordig voorziet hij de nieuwe generatie coureurs van commentaar op Ziggo Sport. Maar naast zijn liefde voor snelle wagens zit Doornbos ook vol liefde voor zijn verloofde Chantal Bles en hun kids: Jada en Josh. In de nieuwste Beau Monde vertelt hij meer over geluk, gezin en gezondheid.

Liefde op het eerste gezicht

Met partner Chantal Bles is Robert al meer dan tien jaar samen, en eind vorig jaar bezegelden ze hun liefde met een tweede verloving. Over zijn grootste liefde hoeft Robert dan ook niet lang na te denken: “Chantal. Ik was 30, had de hele wereld over gereisd en veel vriendinnen gehad, maar bij haar was het meteen raak.” Hij vertelt over hun eerste ontmoeting achter de schermen bij Ik hou van Holland en hoe de relatie tussen de twee tot stand is gekomen. “Het onderbuikgevoel dat ik bij haar had, had ik bij andere relaties nooit meegemaakt. Ze is knap, als onderneemster vind ik haar sexy en ze is de liefste en sterkste mama voor Jada en Josh”, glundert de F1-analist.

Zware periode

Robert Doornbos heeft met Chantal dus de liefde gevonden, maar het gezin heeft het zwaar te verduren gehad. Op tweejarige leeftijd bleek de kleine Jada namelijk nierkanker met uitzaaiingen te hebben. Het gaat nu gelukkig een stuk beter met haar. “Sinds mijn dochtertje Jada is hersteld van kanker, staan we een stuk dankbaarder in het leven. Ze is nu bijna twee jaar schoon”, vertelt Robert. “Ik ben niet zo van de Engelse termen, maar je kunt ‘count your blessings’ moeilijk vertalen”, voegt hij hieraan toe.

Het diepste dal voor het gezin was dan ook de diagnose van hun dochtertje in april 2018. “Ik weet nog dat ik op een nacht niet in het ziekenhuis mocht blijven bij Chantal en Jada. Mijn slaapplek was in het Ronald McDonald Huis, aan de overkant. Normaal huil ik nooit, maar nu ging het de hele nacht door”, deelt hij.

Lust of liefde?

Ook vertelt Doornbos openhartig over de energie die zowel hij als Chantal steken in hun relatie. “Als je te veel bezig bent met liefde en houden van en ‘oh, wat hebben we het fijn voor de tv’, dan verdwijnt de lust af en toe een beetje. Het is verleidelijk hoor, om alleen maar met de kids bezig te zijn. Ik zorg er daarom voor dat we regelmatig een weekendje weggaan om die lust weer even te voelen.”

In de nieuwste Beau Monde vertelt Robert uitgebreid over zijn carrière, opgroeien in luxe, het uitkomen van zijn jongensdroom én dus de liefde. Vanaf morgen in de winkels!

Interview: Fleur Baxmeier | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws