‘Prinses Charlene staat onder druk om in de voetsporen van Grace Kelly te treden’

Is dat de oorzaak van Charlenes gezondheidsproblemen?

Lees ook

Prinses Charlene wordt al maandenlang gemist in het paleis van Monaco. Haar lange afwezigheid is te danken aan gezondheidsproblemen waar ze al sinds begin vorig jaar mee kampt. Een van de oorzaken van die problemen zou mogelijk zijn dat Charlene de druk voelt om in de voetsporen van wijlen haar schoonmoeder Grace Kelly te treden.

Gezondheidsproblemen

In een eerder interview met PEOPLE gaf prins Albert aan dat zijn vrouw een diepe “uitputting, zowel emotioneel als fysiek”, ervaart en daarvan moet bijkomen. Het paleis van Monaco liet rond Kerstmis weten dat het nog ‘enkele maanden’ kan duren voordat Charlene volledig hersteld is. Die maanden zijn nu bijgesteld naar weken, maar enig vooruitzicht van wanneer Charlene weer terugkeert, is er verder nog niet.

Het “herstel van prinses Charlene wordt momenteel op een bevredigende en zeer bemoedigende manier voortgezet”, zo hoorden we vorige week nog tijdens de nationale feestdag Sainte Dévote. Een week eerder, op haar verjaardag, kregen we ook niet meer dan een oude foto van de prinses te zien, gedeeld door haar stichting. Hoe lang Charlene nog in de afwezigheid blijft, weet niemand. Experts denken dat Charlene zich schuil houdt vanwege de druk om in de voetsporen van wijlen haar schoonmoeder Grace Kelly te treden, die ook ooit prinses van Monaco was.

Afwezigheid

Royalty expert Brittani Barger vertelt aan Express.co.uk:Prinses Charlene moet als prinses van Monaco in de voetsporen volgen van Grace Kelly. Dat is een flink last om te dragen voor wie dan ook.” De afwezigheid van Charlene heeft volgens Barger tot nu toe meer vragen opgeroepen dan dingen beantwoord. “We weten niet precies wat er aan de hand is. We weten dat ze een probleem had met een oor-, neus- en keelinfectie. Ze kan zijn ingestort, want met een oor-, neus- en keelinfectie kun je erg duizelig worden. Ze kan duizelig geworden zijn en misschien gevallen zijn, flauwgevallen, haar hoofd gestoten of zoiets”, speculeert Barger. “Uiteraard waren we er niet bij, dus we weten het niet.”

Of we ooit te weten zullen komen wat er precies aan de hand is met Charlene? Brittani denkt van niet. “Ik denk niet dat het prinselijk paleis ooit precies zal onthullen wat tot de ineenstorting heeft geleid. Maar nu weten we dat het probleem met haar gezondheid nu niet de oor-, neus- en keelinfectie is. Ik denk dat we nu wel kunnen zeggen dat er een geestelijk gezondheidsprobleem speelt, qua uitputting en dergelijke.”

Grace Kelly
Grace Kelly. Beeld: Brunopress

Prinsessen van Monaco

De overeenkomsten tussen Charlene en Grace Kelly zouden duidelijk zijn volgens experts. Charlene ruilde immers haar zwemcarrière in voor een leven als royal, terwijl Grace destijds haar Hollywood-carrière aan de wilgen hing om zich aan te sluiten bij het Huis van Grimaldi. Zou deze plotselinge carrièreswitch net zoals bij Grace de reden zijn voor Charlenes emotionele uitputting? “Grace had een vreselijke depressie tijdens de eerste jaren van hun huwelijk, vergelijkbaar met wat er nu met Charlene aan de hand is,” meent journalist Joel Stratte-McClure in The New York Post. “Ze was erg ongelukkig.” Grace Kelly werd in 1956 prinses van Monaco toen ze trouwde met prins Rainier III. De moeder van prins Albert overleed in 1982 na een auto-ongeluk.

Bron: Express.co.uk | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook