Waarom Kate ‘deed alsof’ ze een relatie had met William

De future Duchess trok al haar acteerkunsten uit de kast.

Lees ook

Dat de relatie van Will + Kate wat ups en downs heeft gekend, weten we inmiddels allemaal. Maar vanaf het begin hadden de twee een heel bijzondere band. Dat wordt nu nog eens extra duidelijk door uitspraken van een studievriendin van het prachtige paar.


Studiegenoten

Voor Kate en William samen furore maakten als de toekomst van het Britse koningshuis, waren het heel gewone studenten. Oké, niet héél gewoon, want natuurlijk gingen de twee naar een absolute topuniversiteit en kun je een aristocratisch randje moeilijk wegpoetsen. In 2001 ontmoetten ze elkaar dan ook als jaargenoten van de Schotse St Andrew’s University. En daar klikte het direct bijzonder goed, merkte studiegenoot Laura Warshauer meteen. In gesprek met Katie Nicholl voor haar boek Kate: The Future Queen deed Laura Warshauer een bijzonder onthulling over de future duke and duchess.

Wingwoman

Zo legt ze uit dat Kate soms ‘wingwoman’ speelde voor William bij studentenfeestjes. Als de prins dan te maken kreeg met flirtende dames die een fling met de royal wel zagen zitten, greep Kate in. Warshauer herinnert zich nog één voorval en schetst de situatie in haar gesprek met Nicholl: “Er was een dame die maar niet ophield met flirten met Will – het was echt vrij ongemakkelijk, want hij kwam maar niet van haar af. Hij bleef beleefd, maar die studente wilde het maar niet snappen.”

Tja, hier hebben we allemaal wel eens last van gehad bij het uitgaan of bij feestjes, toch? Tegenwoordig hebben de royals natuurlijk een uitgebreide selectie aan beveiligers, maar twintig jaar geleden was William een zo gewoon mogelijke student. En dus pakte hij het aan zoals ook wij tijdens onze uitgaansdagen deden: een hulplijn inschakelen.


Doen alsof

Gelukkig was rechterhand Kate destijds in de buurt, want Warshauer legt uit: “Plotseling stond Kate achter hem en sloeg ze haar armen om hem heen. ‘Oh sorry, ik heb een vriendin’, zei Will vervolgens, en hij en Kate zijn samen giechelend weggelopen.” Kortom: Kate to the rescue! Hoewel William zich later zou ontpoppen tot reddingspiloot, is Kates intuïtie als wingwoman niet te ontkennen.

De twee waren destijds slechts vrienden, maar Warshauer zag het als een groot voorteken. Ze vertelde dat ze William zijn grote dank zag uitspreken voor de acteerkunsten van Kate. Dat William vanaf dat moment al iets bijzonders gezien moet hebben in de jonge Middleton, was duidelijk. “Kate was de énige vrouw in die kamer die zoiets gedaan zou kunnen hebben. En dat was net een maand nadat ons collegejaar was begonnen.”

kate middleton
Van liefde op het eerste gezicht naar deze monumentale dag: Will en Kate zijn altijd een gouden combinatie geweest. (Beeld: Brunopress)

Liefde op het eerste gezicht

In een interview in 2010 zei de kroonprins al eens dat hij vanaf moment één iets bijzonders voelde richting la Middleton. “Ik werd vuurrood toen ik je ontmoette en probeerde een soort van weg te komen – ik voelde me heel verlegen door onze ontmoeting.”

Hoewel de twee in 2007 een korte pauze inlasten, weten we nu allemaal hoe dit sprookjesverhaal is verlopen: van verliefde studenten en een flinke dosis lef naar een prachtig gezin en de troon in het vooruitzicht!


Bron: Marie Claire UK, 9Honey | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook