Einde van een tijdperk: Marc van der Linden stopt bij RTL Boulevard

De koningshuis-expert slaat een nieuwe weg in, en dít wordt zijn opvolgster...

Lees ook

Als je ook maar iéts met royalty, glitter, en glamour hebt, dan weet je precies wie Marc van der Linden is. De koningshuis-expert is een graag geziene gast bij veel programma’s, maar bij één daarvan zal hij voorlopig niét meer te zien zijn. Van der Linden stopt namelijk met RTL Boulevard.

Royaltykenner aan de desk

Al twintig jaar lang was het vaste prik bij RTL Boulevard: ging het over royalty? Dan kon Marc van der Linden de kijkers er het fijne over vertellen. Met zijn jarenlange ervaring en bijna eindeloze kennis over de Oranjes was hij een graag gezien gezicht aan de bekende oranje desk.

Met de nadruk op wás, want vandaag werd duidelijk dat Van der Linden opstapt bij het programma.

Persoonlijke beslissing

In een openhartig statement geeft de Koninklijk Huis-expert meer duidelijkheid over de beslissing. “Het was een moeilijk besluit, want ik heb twintig jaar met ontzettend veel plezier aan het programma meegewerkt. De laffe en uiteindelijk fatale aanslag op Peter R. de Vries en het gemis van hem bij het programma, maar ook als collega en mens heeft een wond veroorzaakt die nog lang niet geheeld is. Ik ben mede daardoor ook in een fase van mijn leven gekomen waarin ik keuzes wil maken”, laat hij weten.

Als je met de jaren één ding leert, dan is het natuurlijk dat je gezondheid voorop komt. En na lang kwakkelen, heeft Van der Linden deze knoop dan ook doorgehakt. Hij onthult: “Anderhalf jaar geleden heb ik in coma gelegen en ik ondervind daar helaas nog elke dag de gevolgen van, voornamelijk bij het lopen. Dat is gelukkig op te lossen en daar wil ik eindelijk goed de tijd voor nemen.”

Nieuwe projecten

Naast zijn gezondheid kiest Van der Linden met deze beslissing ook voor een stel nieuwe projecten. Zo laat hij weten de afgelopen weken in de VS en Engeland vertoefd te hebben. Hier heeft hij gewerkt aan ‘een nieuw project’ dat ‘nieuwe dimensies’ moet geven aan zijn kunde en expertise.

Maar het afscheid valt hem zwaar: “Ik ga Boulevard en de dagelijkse dynamiek van het programma natuurlijk wel erg missen. Ik wil alle collega’s voor en achter de schermen, die nu aan het programma verbonden zijn, of ooit waren, bedanken voor twintig mooie jaren.”

Opvolgster

Nu moet je natuurlijk van goeden huize komen om een icoon als Van der Linden op te kunnen volgen. Maar daar heeft hij zelf het grootste vertrouwen in. In zijn statement wenst hij Annemarie de Kunder, die zijn plek aan de desk zal innemen, veel succes. “Ik wil collega Annemarie de Kunder, die alles in zich heeft om de beste royalty-journalist van Nederland te worden, heel veel succes wensen.”

Niet uitgesloten

Ten slotte heeft ook RTL nog enkele lovende woorden voor de vertrekkend expert. “Hij heeft het royalty-nieuws van RTL Boulevard naar de huidige hoge standaard gebracht. Dankzij hem waren we verzekerd van mooie koninklijke items en waren we bijna altijd als een van de eersten op de hoogte van het nieuws op royalty-vlak”, laten ze weten. En dat kan natuurlijk niemand ontkennen.

Verder wensen ze Van der Linden veel succes bij de nieuwe weg die hij inslaat, en laten ze weten dat er in de toekomst nog best een samenwerking mogelijk is: “Bovendien sluiten we niet uit dat Marc bij grote royalty-events nog wel eens aan zal schuiven aan de desk van RTL Boulevard.” Kortom: wie weet zien we Van der Linden op de lange termijn terug achter de desk. In elk geval wenst de redactie van Beau Monde de royaltykenner veel succes en geluk voor de toekomst!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook