‘Hertogin Camilla neemt déze oude koninklijke taak van Meghan over’

Camilla krijgt eindelijk waar ze op had gehoopt.

Sinds Meghan Markle en prins Harry naar de Verenigde Staten zijn verhuisd – en ze daarmee afstand van hun koninklijke taken deden – liggen er een aantal open koninklijke functies op tafel. Naar verluidt zal hertogin Camilla naar voren treden om een van de voormalige taken van Meghan op zich te nemen.

Patronages

Voordat Meghan en Harry in 2020 uit de royal family stapten, bekleedde Meghan onder andere de functie van koninklijke beschermvrouw van het National Theatre. Dit patronaat had de hertogin in 2019 na 45 jaar van de Queen overgenomen. In 2021 bedankte het National Theatre Meghan voor haar diensten, maar werd er nog niet een nieuwe beschermheer of -vrouw aangekondigd. “De hertogin verdedigde ons werk met gemeenschappen en jongeren in het VK en onze missie om theater voor iedereen toegankelijk te maken.”

Overname

The Sunday Times meldt echter dat de hertogin van Cornwall, Camilla, deze taak van Meghan over gaat nemen. Camilla zou zich willen inzetten om de theaterindustrie te helpen, omdat zij het tijdens de pandemie erg moeilijk gehad hebben. Zelf heeft Camilla ook onder de sluiting van de theaters geleden, want zij en prins Charles bezoeken regelmatig graag een show. Tijdens de pandemie zei de hertogin nog het volgende over de cultuursector: “Ik wil degenen onder u wier beroep in het theater ligt, bedanken voor uw vastberadenheid en uw flexibiliteit. Blijf alstublieft veerkrachtig – we hebben u nodig en we hebben u gemist.”

Camilla en Meghan
Camilla en Meghan. Beeld: Brunopress

Nijdig

Camilla zou blij zijn met het patronage, aangezien zij het in 2019 eigenlijk ook al had gewild, maar deze toen aan Meghan werd gegeven. “Ze wilde het heel graag”, vertelde een bron aan The Sunday Times. “Ze was behoorlijk nijdig toen het naar Meghan ging, en zal des te meer verheugd zijn om het nu op zich te nemen, na teleurgesteld te zijn dat ze het de eerste keer niet kreeg.” Eind goed, al goed!

Bron: Hello!, The Sunday Times | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws