Hoe Kate Middleton zich in het geheim voorbereidt om koningin te worden

Kate droomt stiekem al van een leven als koningin.

Lees ook

Wanneer prins William de troon ooit bestijgt wordt hertogin Kate automatisch koningin. Met het platina jubileum van de Queen in het vooruitzicht en prins Charles als eerste opvolger, is dat voorlopig nog niet aan de orde. Toch bereidt Kate zich stiekem al voor op haar leven als koningin.

Koning en koningin

Aftreden? Dat is geen optie voor Queen Elizabeth. Zelfs als haar gezondheid haar in de steek laat, zal ze dé koningin blijven. Haar werkzaamheden worden dan overgenomen door de zogenoemde Counsellors of State. Volgens de wet zijn dat de eerste vier mensen in de lijn van de troonopvolging die meer dan 21 jaar oud zijn. Dat zijn momenteel prins Charles, prins William, prins Andrew en prins Harry (al zullen de twee laatsten het waarschijnlijk niet lang meer zijn vanwege schandalen/emigratie). Ook hertoginnen Camilla en Kate worden steeds zichtbaarder op het koninklijke toneel de laatste jaren. Wanneer Elizabeth wel aftreedt en prins Charles koning wordt, kan het zomaar eens zo zijn dat hij besluit om deze taak meteen door te schuiven naar prins William, waardoor hij en Kate het nieuwe koningspaar zullen vormen.

kate en william
Kate en William. Beeld: Brunopress

Voorbereiden

In de documentaire Kate: Our Queen in Waiting legt koninklijk expert Katie Nicholl uit hoe Kate zich in het geheim voorbereidt op haar toekomst als koningin. “Ze brengt een modern tintje aan de rol maar respecteert alle tradities die horen bij het toekomstige koningschap”, begint Katie. Verteller David Riley vervolgt in de documentaire: “We zullen ontdekken hoe ze oudere royals zorgvuldig heeft bestudeerd, advies heeft ingewonnen over mode en media en langzaam haar waarden naar de voorgrond heeft gebracht.”

Hoe Kate zich precies voorbereid op deze belangrijke rol? Binnenkort kan ze alvast wennen aan een taak met grote verantwoordelijkheid en zal ze nieuwe kolonel van Grenadier Guards worden. Prins Andrew werd vorige maand namelijk ontdaan van al zijn militaire banden en koninklijke beschermposten. De Grenadier Guards zouden Kate Middleton een uitstekende vervanger vinden. “Ze zouden allemaal graag Kate willen zien. We hebben allemaal bewondering voor de manier waarop ze zich heeft aangepast en zich gedraagt, ze lijkt nooit een verkeerde stap te zetten. Alles wat ze op zich heeft genomen, daar zet ze zich echt voor in, en we willen iemand die echt met ons meedenkt”, vertelt een ingewijde aan de Sunday Times.

Bron: Express.co.uk | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook