Bevestigd: Kate neemt taken Harry over als beschermvrouwe Rugby Football Union

De Duchess neemt het stokje over van Harry en laat zich direct op haar sportiefst zien.

Lees ook

Vorige week gonsde het van de geruchten: de taken van de Sussexjes moesten nu écht verdeeld gaan worden, en de eerste royal duty leek al vergeven. Gisteren was er dan eindelijk de bevestiging: Catherine Middleton herself neemt het stokje – of pardon, de rugbybal – over van Harry.

Rugby-patronaat

Wanneer je denkt aan rugby, dan denk je waarschijnlijk aan kleerkasten in beschermende kleding die elkaar door de modder slepen om maar punten te scoren met die vreemd gevormde bal. De elegance die we van de royals kennen is daar redelijk ver van verwijderd, toch?

Maar in Engeland is niets minder waar: daar is rugby namelijk één van de vele beschermheerschappen die de royals op zich nemen. Voorheen was de Duke of Sussex de beschermheer van de Rugby Football Union (RFU). Maar Harry gaf zijn patronages in 2021 terug aan de Queen toen hij en Meghan definitief besloten om niet terug te keren als werkende royals.

Kate langs de lijn

Gisteren maakte Kate haar debuut als kersverse beschermvrouwe van de RFU en de Rugby Football League (RFL). Een sportief geklede Duchess maakte haar opwachting in Twickenham Stadium, waar zij op bezoek ging bij de dames- en herenteams die zich voorbereiden op de Six Nations Championships.

Ook deelden de Cambridge’jes via Instagram een video van la Middleton die zich op haar meest atletisch toont tussen verschillende professionele spelers. Om nog eens te bewijzen dat ze een echt multi-talent is haalt de hertogin zelfs een kek trucje met de bal uit – wij doen het haar in elk geval niet na!

Persoonlijk berichtje

In het bijschrift staat een berichtje van de Duchess of Cambridge, waarin ze de RFU en RFL looft en een tipje van de sluier oplicht over haar nieuwe duty. “Ik ben ontzettend enthousiast over mijn functie als Patron van de RFL en de RFU – twee geweldige organisaties die zich inzetten om de kracht van sport te gebruiken om mensen samen te brengen en individuen te doen opbloeien”, begint ze haar bericht.

“Ik kijk er naar uit om met ze samen te werken op elk niveau van de sport en om Engeland aan te moedigen in een jaar dat veel goeds belooft voor beide sporten!” Ze ondertekent het bericht met een casual ‘C’. Zou dat ook direct haar variant op een rugnummer zijn? In de kiekjes die we van haar bezoek zien, lijkt het er in elk geval op dat de Duchess zich op haar meest atletisch laat zien – van sprintend met de bal tot hoog boven iedereens schouders getild: Kate draait haar er koninklijke hand niet voor om.

kate rugby
Op haar sportiefst: Kate rugby’t duidelijk op hoog niveau. (Beeld: BrunoPress)

Rugby-rivalen

Overigens betekent dit dat er de komende weken waarschijnlijk behoorlijk wat verhitte discussies gaan plaatsvinden bij de Cambridge’jes. Want waar Kate nu de Engelse rugby-organisaties onder haar vleugel neemt, is William de beschermheer van de Welshe kant van de rugbywereld.

De komende weken vindt het Six Nations Championship plaats, waar Engeland, Wales, Ierland, Schotland, Frankrijk en Italië hun opwachting maken in de strijd om het rugby-kampioenschap. Who knows: kunnen we kiekjes verwachten van een enthousiast juichende Kate en Will vanaf de tribune, of krijgen we een stukje gezonde rivaliteit te zien tussen de royals?

Bron: People, Instagram @dukeandduchessofcambridge | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook