De weekendtips van Beau Monde

Trends op het gebied van mode, culi, interieur, binnenblijven en uitgaan.

Trends op het gebied van mode, culi, interieur, binnenblijven en uitgaan. Kortom, álles wat jouw leven die glamour touch geeft. Zo kom je die tijd richting Valentijnsdag wel door!

Luxe overnachting in een wellness-wijnvat

Op zoek naar ideeën voor een luxe weekend getaway? Dan is het Friese Hotel de Vrouwe van Stavoren een unieke optie. Je kunt er namelijk overnachten in een omgebouwd wijnvat! De luxueuze vaten zijn beschikbaar in verschillende varianten: in elk van de kamers heb je in elk geval een ligbad, maar je kunt ook voor de height of luxury gaan in een dubbel wijnvat met sauna, ligbad én whirlpool. Perfect voor een romantisch nachtje weg met je geliefde – of gewoon een weekend heerlijk decadent wijnen, wijnen, wijnen met de meiden.

Weekendtips hotel vrouwe van stavoren
Voorzien van alle luxe: met wie ga jij een weekendje naar dit unieke hotel? (Beeld: Hotel De Vrouwe van Stavoren)

Fashion for Good’s Glitter Bingo

Bij Beau Monde zijn we dol op fashion. En op glitter. En op winnen! Het duurzame modemuseum Fashion for Good organiseert op 19 februari een sustainable glitter bingo met drag queen Patty Pam-Pam! Dit potje bingo is digitaal, dus prijzen winnen doe je gewoon vanaf je eigen bank. Er zijn drie verschillende tijdsloten. Tickets scoor je via Eventbrite.

Wegzwijmelen bij kaarslicht van WIJCK.

Bereid jij je voor op een romantisch avondje thuis? Dan mag een lekker drankje en heerlijk hapje natuurlijk niet ontbreken. Ook steken we altijd een aantal kaarsen aan om het gezelliger en romantischer te maken. Met de geurkaars van WIJCK. zorg je er niet alleen voor dat het er thuis gezellig uitziet (hallo eyecatcher!), maar vult je huis zich ook nog eens met een mix van Sandalwood, Rozemarijn en Jasmijn. Worden we blij van.

Enne, dat is nog niet alles. Met de code: VALENTINE14 krijg je tot en met 14 februari maar liefst 14 procent korting op de gehele collectie van WIJCK. Waar wacht je nog op?

weekendtips geurkaars
Beeld: WIJCK.

Royal afternoon tea

Tijd voor thee zoals je het van de royals zou verwachten! Speciaal voor Valentijnsdag heeft THE DUCHESS namelijk een Love Package samengesteld. Tussen 11 en 14 februari kun jij je geliefde bij THE DUCHESS in de watten leggen met een overvloed aan chocolade, macarons, scones, sandwiches en nog veel meer andere lekkernijen. Oh ja, en de zoetigheden worden geserveerd met bubbels en oesters. Kortom: zo waan je je een echte royal.

HIER kun je reserveren.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by THE DUCHESS (@theduchess_official)

Cocktail time!

Is slapen in een wijnvat een beetje too much voor je? Houd het dan simpel en dicht bij huis met een lekkere cocktail. Wil je echter eens wat anders proberen dan een Gin-Tonic of Cosmopolitan? Dan tippen we je graag de Pisco Sour. Deze origine Peruaanse cocktail wordt bereid met Pisco, limoensap, suikersiroop en eiwit. Ingewikkeld? Helemaal niet. Wij leggen je uit hoe je deze cocktail in, jawel, een handomdraai maakt!

Wat heb je nodig voor 2 glazen Pisco Sour?

  • 120 milliliter Peruaanse Pisco
  • 60 milliliter limoensap
  • 30 milliliter suikersiroop
  • 2 eiwitten
  • 8 ijsblokjes
  • 6 druppels Chuncho- of Angostura-bitters

Wat moet je doen?

Doe de Pisco, limoensap, suikersiroop, eiwit en ijsblokjes in een shaker. Shake 8 tot 10 seconden. Schenk de cocktail in een gekoeld glas en voeg drie druppels bitters toe. And that’s it! Easy does it.

Is zelf cocktails shaken toch niet helemaal jouw ding? No worries. Bij de volgende cocktailbars serveren ze de Pisco Sour:

  • Amsterdam: The Tailor, Super Lyan, NENI Amsterdam, Rocca Amsterdam, Rosalia’s Menagerie, Bar Dó, Malabar, Rum Barrel, Flying Dutchmen Cocktails
  • Rotterdam: Supermercado Rotterdam
  • Den Haag: Tapisco
  • Utrecht: Rum Club

Love is in the air bij Rosefield

Bij Rosefield is Valentijnsdag al een beetje begonnen. In aanloop naar Valentijn gaat het sieradenmerk op zaterdag 5 februari namelijk rozen uitdelen in een aantal steden in de randstad. Maarre, Rosefield deelt niet zomaar rozen uit. Want als je zelf op iemand van Rosefield afstapt en het codewoord ‘valentijnsverrassing’ noemt, krijg je nog een extra cadeautje. Wees er snel bij, want de verrassing is voor de eerste vijftig mensen.

Rosefield deelt tussen 12.00 uur en 17.00 uur rozen uit op de volgende plekken:

  • Amsterdam (De Pijp)
  • Rotterdam (Beursplein)
  • Leiden (Haarlemmerstraat)

Leesvoer voor de winterse weekenden

Verslind jij ook boeken en bladen bij de vleet tijdens de koude wintermaanden? Dan hebben we een bijzonder goede tip voor je.

Proeven van Beau Monde én een ander blad

Beau Monde heeft een ontzettend leuke actie: je kunt op dit moment voor €22 euro namelijk drie exemplaren van twee bladen naar keuze ontvangen! Dat betekent drie keer Beau Monde met alle glitter en glamour die je van ons gewend bent plus een ander blad erbij. Perfect als cadeautje voor jezelf én voor een ander. Ga bijvoorbeeld voor een combinatie van Beau Monde en Elegance, Marie-Claire of Grazia. Of geniet van alle wanderlust met drie keer Lonely Planet of Noorderland. Keuze te over!

Extra mooi meegenomen: dit proefabonnement wordt automatisch stopgezet na de drie exemplaren. Geen gedoe met stilzwijgende verlenging dus. Kortom: de perfecte kennismakingsaanbieding!

Beeld: iStock

Laatste nieuws