Hiep hiep hoera: prinses Marilène is vandaag jarig!

Voor de gelegenheid: onze favoriete kiekjes van de prinses in Beau Monde-roze.

Lees ook

De Oranjes hebben het er maar druk mee deze week: na de verjaardag van prinses Beatrix afgelopen dinsdag, is het vandaag de beurt aan prinses Marilène. De vrouw van prins Maurits mag vandaag 52 kaarsjes uitblazen. Nu heeft Beau Monde in elk geval één ding gemeen met de royal: een grote voorliefde voor roze. Wij zetten haar beste looks op een rijtje – van hot pink tot zachte pasteltinten.

Van top tot teen in het roze

Op de blauwe loper bij de inhuldiging van koning Willem-Alexander kozen meerdere royals voor een eveneens blauwe outfit. Maar niet Marilène! De prinses ging volledig gehuld in het roze voor de ceremonie in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Te veel roze bestaat niet, moet ze gedacht hebben. Couldn’t agree more!

marilene jarig
Een monochrome look voor de beëdiging van de koning in 2013. (Beeld: Brunopress)

Hot pink bij Koningsdag

Het is inmiddels alweer even geleden dat we Koningsdag konden vieren zoals we gewend zijn. Maar met deze felroze cape was de schoondochter van prinses Margriet moeilijk te missen tussen de feestelijkheden. Ze laat zich hier bovendien van haar sportiefste kant zien. Op pumps in ’t sportveld? Wij doen het de royal in elk geval niet na.

marilene jarig
Amersfoort haalt duidelijk de meest sportieve kant van Marilène naar boven. (Beeld: Brunopress)

Reilen en zeilen in koraalroze

Zoals het heurt bij de royals, zijn Marilène en Maurits ook groot fan van het kijken (en besturen) van een scheepje hier of daar. Sterker nog: prins Maurits is beschermheer van SAIL Amsterdam en in 2017 werd hij bevorderd tot kapitein-ter-zee. De koraalroze tint met geschubde structuur zien wij in elk geval als een subtiele nod naar de grote open zee. En dat dit kleedje met de crèmekleurige mantel erbij bijzonder chic staat, is dan ook weer mooi meegenomen.

marilene jarig
Koraalroze voor een uitje naar SAIL Amsterdam: we tellen ‘m goed! (Beeld: Brunopress)

Zachtroze outfit in het hoge noorden

In 2018 trok de koninklijke familie voor Koningsdag richting het hoge noorden: in Groningen werden de royals zoals je kunt zien enthousiast ontvangen. Let ook even op hoe stevig Marilène en Maurits elkaar hier bij de hand houden. Dat heeft een goede reden, want de selfie die hier gemaakt wordt is pal voor Café Soestdijk, waar Marilène en Maurits elkaar leerden kennen in hun studententijd.

marilene jarig
Een zachtroze mantel en een fleurige jurk: Marilène was op Koningsdag 2018 duidelijk klaar voor de lente! (Beeld: Brunopress)

Carrièrevrouw

Naast haar voorliefde voor roze is de prinses sowieso een vrouw naar ons hart. Zo weet ze van doorpakken en zit ze niet stil. Als moeder van drie kinderen heeft ze het ongetwijfeld al druk zat, maar ze heeft ook nog verschillende grote taken op zich genomen. Zo is de royal werkzaam bij de BankGiro Loterij, en zit ze in het college van alumni voor de Rijksuniversiteit Groningen. Ongetwijfeld een bijzonder nostalgische functie, want het was tijdens haar studie aan de Groningse universiteit dat ze haar toekomstige man leerde kennen.

Het paar ging van collega’s in Café Soestdijk naar geliefden, en in 1997 vond de verloving plaats. In 1998 stapten de twee vervolgens in het huwelijksbootje, en the rest is history, zoals men dan zegt. Beau Monde wenst de prinses in elk geval een bijzonder fijne verjaardag.

Bron: Brunopress, Beau Monde | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook