Kate hielp Meghan met de ongeschreven regels binnen de koninklijke familie

Een leven als prinses is lang niet zo makkelijk als het lijkt.

Lees ook

Een prinses worden, bijna ieder jong meisje droomt ervan. Voor Meghan Markle werd die droom werkelijkheid, toen ze met de Britse prins Harry in het huwelijksbootje stapte. Om haar voor te bereiden op het leven als een royal kreeg ze niet alleen hulp van haar grote liefde, maar ook van haar schoonzus Kate Middleton. 

Koninklijke familie

Hoewel Meghan Markle een leven in de spotlights wel gewend was als actrice, was het leven als een prinses compleet nieuw voor de Amerikaanse. Gelukkig kreeg ze de nodige hulp van Kate Middleton, die al wat jaartjes meedraaide in de Britse koninklijke familie. Volgens filmmaker Bidisha stond de hertogin van Cambridge te popelen om Meghan alle ins and outs van de Royal Family te leren.

Ongeschreven regels

In de documentaire Kate: Our Queen in Waiting vertelt Bidisha: “Blijkbaar heeft Kate Meghan geholpen met bepaalde Engelse conventies waar je als een Amerikaanse misschien niet aan denkt. Wat zijn al die ongeschreven regels die je moet volgen als je een royal bent?”

Volgens Bidisha zegt het veel over Kate dat ze Meghan zo goed hielp in deze moeilijke en verwarrende periode. “Wanneer zij aan de beurt is als koningin, zal zij een heel vriendelijke vrouw zijn die nog generaties lang wordt herinnerd”, aldus de filmmaker.

Kennis doorgeven

Meghan werd voorafgaand aan haar huwelijk met prins Harry niet bijgestaan door een speciale leraar om haar wegwijs te maken in het koninklijk leven, wist etiquette-consulent William Hanson eerder te vertellen. “Het koningshuis en andere leden van de koninklijke familie die ‘aangetrouwd zijn’ zullen hun kennis doorgeven aan de nieuwste aanwinst. Als de meest recente persoon die in de koninklijke familie is getrouwd, zal de hertogin van Cambridge het meest nuttig zijn voor Meghan, kan ik me voorstellen”, zei hij ten tijde van het huwelijk van Meghan en Harry.

“Ik vermoed dat Catherine een hele reeks dingen die ze heeft geleerd – sommige op de harde manier – aan Meghan zal doorgeven”, vertelde Hanson aan de Evening Standard. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wardrobe do’s and don’ts en gesprekstechnieken. “Meghan zal ook anderen observeren en bepaalde manieren kopiëren. Haar verloofde zal natuurlijk ook zijn aanzienlijke kennis delen”, aldus de etiquette-expert.

Bron: Express | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook